Preşedintele Centrului de Asistenţă şi Servicii a Cetăţenilor Români în Italia, prezent la Palatul Copiilor din Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leontin Cojocea, preşedintele Asociaţiei CASCRI (Centrul de Asistenţă şi Servicii a Cetăţenilor Români în Italia) a fost primit miercuri seară cu pâine şi seară la Palatul Copiilor din Drobeta Turnu Severin.

Elevii doamnei profesoare de muzică Siţa Novac de la Palatul Copiilor din Drobeta Turnu Severin au avut miercuri seară un musafir special în rândul lor. Este vorba de Leontin Cojocea, preşedinte al CASCRI – “Centrul de Asistenţă şi Servicii a Cetăţenilor Români în Italia”.

Leontin Cojocea şi soţia sa, severineancă de loc, au fost primiţi cu pâine şi sare, dar mai ales cu multă căldură şi dragoste. Muzica populară, colindele şi doinele, interpretate cu atâta har de talentatele eleve ale profesoarei Siţa Novac, l-au impresionat până la lacrimi.

„Ca să îţi dai seama cât eşti de român primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi în străinătate şi când te întorci acasă vezi cât eşti de român. Afirmaţia aceasta a făcut-o un preot din Maramureş invitat  la un eveniment artistic în Italia, a spus lucrul acesta din suflet. Eu vi-l confim pentru că ştiu ce înseamnă străinătatea, dar ştiu ce înseamnă să-ţi lipsească acasă. Promovarea acestor copii înseamnă promovarea viitorului nostru”, a spus preşedintele CASCRI la Turnu Severin.

Leontin Cojocea, presedintele CASCRI, la Turnu Severin 

Şi pentru că Drobeta Turnu Severin a devenit a doua casă pentru Leontin Cojocea prin căsătoria cu o severineancă colaborarea cu Palatul Copiilor va continua, un prim pas fiind făcut deja de acesta printr-o donaţie pentru micuţii interpreţi de muzică populară de aici.


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite