Poliţistul ucigaş de la Gruia a fost arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul va sta după gratii 29 de zile FOTO Corina Macavei
Poliţistul va sta după gratii 29 de zile FOTO Corina Macavei

Ajutorul de şef de post de la Gruia, care a accidentat mortal joi seara un copil şi a lovit alţi trei copiii, a fost arestat preventiv vineri seară pentru 29 de zile.

Magistraţii Tribunalului Judeţean Mehedinţi şi-au însuşit propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a agentului de poliţie Petre Nedelcu. Poliţistul este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Totodată, IPJ Mehedinţi a declanşat cercetarea disciplinară concomitent cu cercetarea penală. În urma probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,60 mg alcool în sânge în momentul comiterii faptei.

Petre Nedelcu a mai fost cercetat disciplinar şi în anul 2011, când în timp ce conducea o maşină de serviciu pe DN 56 A  a acroşat un biciclist. În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit că avea la vremea respectivă  o alcoolemie de 0,23 mg pe litru alcool pur în aerul expirat.

Faptul că poliţistul nu este la prima abatere de acest gen, că alcoolemia este deosebit de mare, dar mai ales faptul că un angajat al statului care este plătit să vegheze la  ordinea publică a săvârşit o asemenea faptă se pare că au cântărit mult în faţa magistraţilor.

Citiţi şi:

Şeful de Post de la Gruia a lovit mortal un copil şi a băgat în spital alţi trei copiii

Poliţistul care a ucis un copil la Gruia avea o alcoolemie de 1,60 mg alcool în sânge

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite