Peste 400 de poliţişti la datorie de Paşte: acţiuni în trafic, la biserici, în zone turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsuri speciale de ordine pentru perioada pascală
Măsuri speciale de ordine pentru perioada pascală

Peste 400 de poliţişti vor fi prezenţi la datorie, în perioada Sărbătorilor de Paşte, pentru a asigura liniştea şi ordinea publică şi pentru a preveni şi combate faptele  antisociale.

Toate structurile operative vor acţiona în special în locurile de pelerinaj şi zone de agrement. O atenţie deosebită se va acorda lăcaşurilor de cult şi altor zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane (Catedrala Episcopală, Mănăstirea Sfânta Ana, Vodiţa, Mraconia etc.)

De asemenea, pe raza mai multor localităţi vor avea loc manifestări cultural-artistice (hore, baluri, nedei), fapt ce necesită suplimentarea poliţiştilor prezenţi în zonele menţionate, sprijiniţi de luptători au Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul inspectoratului dar şi de jandarmi.

“Se vor analiza şi redimensiona dispozitivele de siguranţă publică constituite la nivelul subunităţilor de poliţie, în care vor fi cooptaţi şi poliţişti de la alte formaţiuni neoperative, poliţia locală, acordându-se atenţie în mod special locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, cluburi, etc, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi furturilor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinţi.

De asemenea, vor fi intensificate măsurile specifice de ordine publică în locurile aglomerate (autogări, gări, pieţe, târguri, oboare, etc.).

În perioada menţionată, se vor intensifica acţiunile de patrulare pe trenurile de călători şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre locurile unde se vor desfăşura activităţi spercifice Sfintelor Sărbători.

În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite, care, la ordin, să poată acţiona pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite