Ce drumuri vor fi monitorizate de cele peste 400 de radare ale Poliţiei active în perioada Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 400 de radare vor fi montate pe drumurile din ţară pentru depistarea şoferilor vitezomani. Cele mai multe radare, puse în cascadă, vor fi pe DN 1 şi pe Autostrada Soarelui. De asemenea, 1.800 de poliţişti rutieri vor acţiona pentru monitorizarea traficului rutier.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat că în această perioadă, Poliţia Română va avea în teren 415 radare pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care pun în pericol siguranţa în trafic.

Surse din Poliţiei au precizat că vor fi monitorizate principalele drumuri din ţară, prin care DN1, porţiunea cuprinsă între Bucureşti şi Azuga, Autostrada Soarelui (Bucureşti Constanţa), dar şi celelalte autostrăzi.

Pe aceste drumuri vor fi puse radare în cascadă.

De asemenea, în stradă vor fi 1.800 de poliţişti rutieri, sprijiniţi de 6.800 de poliţişti de ordine publică, care vor monitoriza traficul întrucât valorile de trafic să crească semnificativ, având în vedere că mulţi români îşi petrec această minivacanţă în staţiuni montane sau la rude din alte localităţi.

Mai mult, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie va desfăşura misiuni de supraveghere a traficului rutier de pe cele mai aglomerate rute.

Şoferii trebuie să fie atenţi la drumurile montane, unde mai sunt zone acoperite de zăpadă, şi unde sunt necesare anvelope de iarnă.

Tot în aceste zile, în parteneriat cu poliţiile din Ungaria şi Bulgaria, vor avea loc acţiuni ,,în oglindă” de monitorizare a traficului rutier pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Trafic restricţionat pe unele drumuri din ţară

De asemenea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, potrivit unei Hotărâri de Guvern, circulaţia vehiculelor rutiere se va desfăşura restricţionat pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene în zilele de sărbătoare legală.

Astfel, circulaţia este interzisă pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de sâmbătă 11 aprilie, duminică 12 aprilie şi luni 13 aprilie 2015, după cum urmează:

restrictii trafic de paste

Peste 36.000 de angajaşi ai MAI vor asigura ordinea şi liniştea în perioada Paştelui

Potrivit ministrului Gabriel Oprea, de vineri şi până luni, vor fi la datorie, zilnic, peste 36.000 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi, pompieri şi alţi lucrători din alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne care vor avea ca misiune asigurarea climatului de normalitate şi siguranţă în întreaga ţară.

Principalele misiuni ale efectivelor MAI vizează asigurarea măsurilor de ordine publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, în special a celor cu violenţă, şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, incluzând aici şi intervenţiile medicale ale SMURD. Alte priorităţi sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulaţie şi reducerea timpului de aşteptare la punctele de frontieră.

Aproape 11.000 de poliţişti vor acţiona, la nivel naţional, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

De asemenea, în staţiunile montane şi pe traseele turistice vor fi mobilizaţi 259 de jandarmi montani care, alături de serviciile Salvamont, sunt pregătiţi să intervină pentru ajutorarea celor aflaţi în situaţii dificile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite