Ministrul de Interne, despre interimatele în Poliţie: „Împuternicirile nu vor fi mai mari de trei luni, maximum şase“

0
0

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut, cu ocazia instalării noului prefect al judeţului Mehedinţi, unele precizări privind numirea fără concurs a şefilor inspectoratelor de poliţie judeţene.

Ministrul Marcel Vela a precizat că nu mai tolerează aceste interimate la inspectoratele judeţene de poliţie.

„În multe cazuri, împuternicirile au fost menţinute ca şi regulă nescrisă şi parcă permanentizate pentru ca inspectorii şefi sau alţi şefi din MAI să poată depinde de ministru sau de inspectorul general. Avem în programul de guvernare că vom organiza concursuri, împuternicirile nu vor fi mai mari de trei luni, maximum şase, şi vom pregăti şi un act normativ care transparentizează tot ceea ce ţine de organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere din MAI“, a declarat ministrul de Interne.

Potrivit lui Marcel Vela, principiile au fost cele referitoare la inspectori puşi politic sau care au relaţionat cu politicieni sau interlopi.

„Evident, acolo unde am intervenit la schimbări, cele pe care dumneavoastră, presa, le-aţi sesizat, că unii inspectori judeţeni au fost puşi fie politic, fie au făcut unele gesturi discutabile referitoare fie la relaţionarea lor fie cu mediul politic, fie cu mediul interlop”, a mai spus ministrul de Interne.

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri