Aproximativ 100 de fapte ilegale, constatate la frontieră în weekend

0
0

În acest sfârşit de săptămână, în urma misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră au constatat 99 de fapte ilegale, din care 50 infracţiuni şi 49 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracţiunile contrabandă şi fraudă vamală, precum şi de fals şi uz de fals.

În urma sancţiunilor contravenţionale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 19.600 de lei.

În aceste zile, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 40 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 21 cetăţeni români din diferite motive legale.

În ceea ce priveşte traficul, prin punctele de trecere ale frontierei au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 333.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 175.100 pe sensul de intrare şi 158.300 pe cel de ieşire din ţară şi aproximativ 96.100 mijloace de transport. Traficul s-a desfăşurat în condiţii normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de aşteptare, a anunţat IGPF.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri