Lovitură dată contrabandiştilor de ţigări. Poliţiştii de frontieră au depistat mai multe depozite clandestine la Prunişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga cantitate de ţigări descoperită a fost confiscată
Întreaga cantitate de ţigări descoperită a fost confiscată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi  Migraţiei Ilegale aparţinând  Sectorului Poliţiei de  Frontieră Drobeta Turnu Severin au descins pe timpul unei acţiuni desfăşurată pe linia combaterii traficului cu ţigări, în trei  locaţii din comuna Prunişor, folosite de traficanţii de ţigări ca depozite ilegale.

Din locaţiile respective poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peste 2600 de pachete cu ţigări netimbrate în valoare de 31.000 de lei.

„În urma unor acţiuni informativ operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin  au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza localităţii Prunişor a unor depozite clandestine de ţigări netimbrate”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Astfel, la sfârşitul acestei săptămâni,  poliţiştii de frontieră severineni au descins în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Severin în trei  locaţii folosite ca depozite de ţigări de G. Petrişor, în vârstă de 29 de ani,  R. Gheorghe,  în vârstă de 37 de ani şi R. Marinică, în vârstă de 35 de ani,  toţi din judeţul Mehedinţi, persoane suspectate că se ocupă cu traficul cu produse accizabile.

În urma percheziţiilor efectuate în cele patru locaţii, oamenii legii au descoperit   un număr de 2610 de pachete cu ţigări marca Marble, Pall Mall, Monte şi Viceroy de proveninţă Muntenegru şi Serbia. Totodată, au fost ridicate şi numeroase  înscrisuri referitoare la vânzarea ilicită către terţe persoane a ţigărilor de contrabandă.

Ţigările, în valoare de  31.000 de lei,  au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.
 

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea genuri de fapte este închisoare între  1 an şi 4 ani.

Citeşte şi:

Autoturism  de teren furat din Italia confiscat  de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite