Hoţii au furat gardul cimitirului din Magheru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia face cercetări la faţa locului FOTO Corina Macavei
Poliţia face cercetări la faţa locului FOTO Corina Macavei

Comunitatea din satul Magheru, aflat la o aruncătură de băţ de municipiul Drobeta Turnu Severin, este şocată dupa ce gardul cimitirului lor a fost furat de hoţi.

Au pus mână de la mână şi au strâns la sfârşitul anului trecut banii necesari pentru a cumpăra plasa de gard, care lipsea pe o suprafaţă destul de mare. Cimitirul din Magheru este situat la marginea localităţii şi de jur împrejurul acestuia se afla izlazul comunei aşa că animalele intrau nestingherite în cimitir prin acel loc şi făceau stricăciuni.

Epitropul parohiei a cumpărat plasa, iar după aceea mai mulţi localnici au ajutat la montarea acesteia. „Eu fiind epitropul bisericii am strâns banii, m-am dus la magazin am cumpărat 40 de metri liniari de plasă acum vreo două luni şi jumătate şi am strâns oameni prin sat să închidem acest gard după cum se vede intră animale, joacă pe morminte. Avem şi noi aici fraţi, părinţi, bunici decedaţi. Am strâns vreo 15 oameni, am venit şi rapid am pus plasa imediat. Mare mulţumire din partea preotului, ne-a spus că am făcut o faptă bună. Ieri dimineaţă (3 februarie a.c.), când a fost înmormântată o femeie şi au venit oamenii să facă groapa pentru mormânt au sesizat dispariţia plasei. M-au sunt şi mi-au spus că a fost luată toată plasa de la cimitir”, spune Grigore Ionică.

Cu mare mâhnire despre cele întâmplate vorbeşte şi fratele epitropului, Marin Ionică: „Ăştia sunt oamenii din satul ăsta. Unii muncesc să facă, iar alţii vin să fure, le e lene să se ducă la muncă. Nepricopsiţii ăştia, care habar n-au pe ce lume trăiesc, sunt lipsiţi de Dumnezeu.  A fost plasa veche, a dispărut, s-au dus prin sat să strângă bani, să închidem din nou. Iar acum la două luni s-a dus şi asta”. Localnicii vor să se facă dreptate, iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere. Ei sunt convinşi că furtul a fost comis de tineri care preferă să facă un ban uşor din astfel de furturi.

„S-a depus un efort să se strângă bani de la fiecare, iar acum s-a devastat din nou. Sunt oameni care nu înţeleg că acest cimitir trebuie să fie îngrădit. Probabil din lipsa banilor au furat plasa ca să o valorifice, dar nu de aici se fac rost de bani, ci prin muncă, gândesc eu, aşa e corect”

spune cu năduf Constantin Văicuşă, din satul Magheru.


Preotul satului, Cristian Merişanu, spune că este a doua oară când este furată plasa gardului de la cimitir.  „Este a doua oară când se întâmplă asta, în urmă cu aproximativ 3 ani a mai fost luată o dată, dar atunci am zis că era veche. Anul trecut ne-am hotărât să-l facem tot şi am zis să închidem şi partea din spate întrucât cimitirul nostru este înconjurat aproape tot de izlaz şi intrau mereu animalele. Am zis că sunt mormintele tuturor oamenilor de aici şi îmi spuneau întotdeauna că intră animale. Am hotărât să-l închidem, dai iată că sunt şi oameni care nu au frică de Dumnezeu”, a declarat preotul Cristian Merişanu.

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Brezniţa Ocol au venit astăzi la faţa locului, după ce au fost sesizaţi de preot. Oamenii legii efectuează cercetări şi spun că au deja un cerc de suspecţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite