Focar de pestă porcină africană într-o fermă din Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 4.000 de suine vor fi sacrificate, după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la o fermă din satul Vrancea.

Vineri, 8 mai a.c, a fost convocat în şedinţă extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinţi, pentru dezbaterea planului de măsuri al DSVSA Mehedinţi, în cazul unei ferme de creştere şi reproducţie a suinelor din satul Vrancea (comuna Burila Mare), unde a fost confirmat un focar de pestă porcină.

Totodată, a fost convocat şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri respectiv.

Se va lua măsura uciderii celor 3.949 de porci din exploataţie, după care clădirile destinate adăpostului porcilor şi vehiculele care au fost utilizate pentru transportul lor sau transportul carcaselor lor, precum şi echipamentul, aşternutul pentru animale, gunoiul de grajd susceptibile de a fi contaminate vor fi curăţate şi dezinfectate.

De asemenea, se va dezinfecta perimetrul exploataţiei, grajdurile şi spaţiile unde au fost depozitate furaje, zona administrativă şi zona adiacentă exploataţiei comerciale, combaterea rozătoarelor în interiorul şi în jurul fermei. 


 

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite