DSP Mehedinţi: „De la fermă, la farfurie: respectă condiţiile pentru siguranţa alimentelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimente sănătoase
Alimente sănătoase

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi organizează zilele acestea la Drobeta Turnu Severin o serie de acţiuni cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, care se celebrează în fiecare an la data de 7 aprilie. Tematica anului 2015 este dedicată siguranţei alimentelor, respectiv evenimentul va fi marcat sub sloganul: „De la fermă, la farfurie: respectă condiţiile pentru siguranţa alimentelor”.

Luni şi marţi, în incinta unui hipermarket din Drobeta Turnu Severin, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi în colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie Mehedinţi organizează un stand cu alimente sănătoase, unde vor avea loc discuţii libere cu populaţia şi se vor distribui materiale informative.

De asemenea, DSP Mehedinţi va distribui materiale informative în format electronic către cabinetele medicale de familie şi şcolare şi materiale informative tipărite către asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari.

Astăzi, siguranţa produselor alimentare este unul dintre cei mai importanţi factori de risc pentru sănătate. Produsele alimentare nesigure, care conţin bacterii, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice provoacă mai mult de 200 de boli, de la diaree până la cancer. Conform estimărilor, anual la nivel global peste 2 milioane de oameni decedează din cauza bolilor diareice acute (BDA) provocate de produse alimentare şi apă nesigure, majoritatea fiind copii sub 18 ani.

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948 şi reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite