Două persoane decedate şi mai mulţi răniţi pe DN 6. S-a activat Planul Roşu de Intervenţie în Mehedinţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Mehedinţi au activat vineri dimineaţă, la ora 6,00, Planul Roşu de Intervenţie, în urma unui accident grav petrecut pe DN 6, pe raza localităţii Butoieşti.

Accidentul s-a petrecut pe DN 6, în localitatea mehedinţeană Butoieşti, la graniţa cu judeţul Dolj.

În eveniment au fost implicate două microbuze în care se aflau mai multe persoane.

"La ora 05:58, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu 13 pompieri militari, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi o ambulanţă S.M.U.R.D., la un accident rutier cu  victime, produs pe DN6, în localitatea Butoieşti. În urma accidentului au rezultat 17 victime, dintre care două decedate. A fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie, suplimentându-se forţele cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare grea din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta  Turnu Severin, precum şi trei ambulanţe S.M.U.R.D. din cadrul subunităţilor inspectoratului", a declarat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

De asemenea, au fost solicitate în sprijin şi forţe din cadrul I.S.U. „Oltenia” al judeţului Dolj: două autospeciale de transport victime multiple, o ambulanţă S.M.U.R.D. şi o ambulanţă S.A.J.. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi a intervenit cu cinci ambulanţe. Pompierii au acţionat pentru descarcerarea a patru dintre victime, acestea fiind predate echipajelor S.A.J. sosite la faţa locului. Din cele 15 persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru au fost transportate la U.P.U a Spitalului Judeţean din Tr. Severin, 10 la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiaşi (ulterior, opt fiind transportate la Spitalul nr.1 din Craiova),  iar o persoană a refuzat transportul. Intervenţia a fost coordonată de inspectorul sef , in calitate de comandant al acţiunii, iar la fata locului de către prim-adjunctul inspectorului şef.

Din primele cercetări se pare că unul din microbuze a intrat pe contrasens în urma unei depăşiri neregulamentare izbindu-se frontal de un alt microbuz care circula regulamentar şi în care se aflau nouă români care se întorceau din Italia pentru a petrece în ţară sărbătorile de iarnă. Mai aveau foarte puţin până acasă pentru că locuiau în Filiaşi (Dolj). 

VIDEO 

Cod roşu de intervenţie în localitatea Butoieşti din Mehedinţi: 2 oameni au murit, iar 14 au ajuns la spital în urma unui accident 

Două persoane au decedat în urma impactului, iar alte 14 persoane au nevoie de îngrijiri medicale.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a decedat, iar o altă femeie care se afla în microbuzul cu românii care se întorceau din Italia şi-a pierdut viaţa.

VIDEO 

Două persoane au murit în urma accidentului, iar 14 au ajuns la spital rănite 

„Şapte persoane au fost evaluate fiind trimise la Spitalul din Filiaşi (Dolj), fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul accidentului, iar alte şapte victime sunt deja în evaluare medicală, urmând să se decidă unde vor pleca”, a declarat col. Florentin Dragomir, inspectorul şef al ISU Drobeta. 

La faţa locului, se află mai multe echipaje de la Ambulanţa Mehedinţi şi Poliţia Rutieră.

Intervenţia s-a încheiat la faţa locului, unde pompierii au acţionat pentru descarcerarea altor persoane aflate în cele două microbuze.  Circulaţia în zonă a fost întreruptă minute bune până când poliţiştii au finalizat cercetările la faţa locului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite