Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi a pierdut procesul cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Popescu FOTO Facebook
Valentin Popescu FOTO Facebook

Valentin Popescu, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, pierde această funcţie, în urma hotărârii definitive pronunţate miercuri de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acesta a pierdut procesul cu ANI, fiind acuzat de conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că, în calitate de director al instituţiei, Valentin Popescu a formulat şi semnat răspunsul la cererea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Mehedinţi (R.A.A.N.), prin care a fost de acord cu încheierea unui Contract de cesiune de creanţă între R.A.A.N. Mehedinţi şi S.C. Energoutilaj Prest-Serv S.R.L. pentru suma de 136.393,58 lei în favoarea acestei societăţi comerciale (la care persoana evaluată are calitatea de asociat, iar tatăl său este asociat şi administrator).

Totodată, au fost identificate indicii privind săvârşirea de către Valentin Popescu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât acesta a acceptat plata sumei de 136.393,58 Lei către S.C. Energoutilaj Prest-Serv S.R.L., prin exprimarea acordului pentru încheierea Contractului de cesiune de creanţă, şi a semnat ordinele de plată.

Având în vedere aceste aspecte, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Valentin Popescu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Valentin Popescu  va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite