Declaraţii de politicieni. Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, insulta adversarii politici pe vremea când se credea stăpânul absolut al judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Duicu
Adrian Duicu

Cu puţin înainte de Crăciunul anului 2013, atunci când baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, se afla la cârma Consiliului Judeţean Mehedinţi şi se credea stăpânul judeţului, l-a jignit pe senatul PDL, Marius Bălu, numindu-l  „idiot şi dobitoc” fiindcă acesta atrăsese public atenţia asupra ilegalităţilor din  procedura de achiziţie a aparaturii medicale pentru noua maternitate.

Este contractul despre care câteva luni mai târziu procurorii DNA aveau să spună că era atribuit cu dedicaţie unei anumite firme, în megadosarul de corupţie în care este cercetat acum Adrian Duicu. Declaraţia lui Duicu despre parlamentarul mehedinţean a fost următoarea:

"Faptul că a venit o singură firmă nu este vina nimănui, este singura firmă care s-a înscris. Nu-şi permite nimeni să facă un contract ilegal, pentru că nici nu se poate să faci un contract ilegal. Doar pe vremea PDL puteai să faci contracte ilegale, pentru că după ce s-a adjudecat şi a fost singura firmă, s-au depăşit cele 45 de zile în care a stat pe SEAP, este un termen pe care se stă pe SEAP, 45 de zile. Poate înţelege şi Bălu cum se face că a stat degeaba patru ani de zile preşedinte la Consiliul Judeţean. După 45 de zile s-au deschis ofertele. Prima ofertă care a fost finalizată a fost etapa tehnică, etapa tehnică în ce a constat? Ca toate caracteristicile şi datele tehnice pe care le-am solicitat prin caietul de sarcini să se regăsească în această adjudecare. Până nu fiecare medic, fiecare specialist, fiecare şef de secţie nu a convenit cu firma care a adjudecat, nu şi-a pus semnătura şi ştampila că este de acord cu aparatura care va fi adusă, nu s-a trecut de faza tehnică. S-a depăşit etapa tehnică, s-a trecut la a doua fază, etapa economică. Zilele trecute, împreună cu firma care s-a ocupat de finanţare, a fost întâlnirea cu juriştii, cu aparatul Consiliului Judeţean, cu aparatul spitalului. A treia etapă care urmează este precontractul împreună cu alte două etape finalizate, se face un draft de documente, care merg la Ministerul Finanţelor, la Comisia de avizare de care vorbea domnul Bălu. Deci domnul Bălu, din punctul meu de vedere, este un idiot şi un dobitoc", declara Adrian Duicu în decembrie 2013, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Turnu Severin.

Gherghe: „ziariştii nu vor decât sânge pe pereţi”

În februarie 2014, primarul Severinului avea să uimească persoanele prezente la o lansare de carte cu o afirmaţie despre presa locală. Pe marginea unei observaţii absolut incorecte, cum că la eveniment erau prezenţi prea puţini ziarişti, deşi în sală erau  reprezentanţii tuturor ziarelor şi  posturilor de televiziune locală, primarul Constantin Gherghe spunea că „ziariştii nu vor decât sânge pe pereţi”, că sunt acele persoane „care se duc la nenorociri”. Cine spunea asta? Cel mai mediatizat şi răsfăţat personaj local, primarul care nu a lipsit niciodată din buletinele de ştiri ale televiziunilor locale.

Aladin Georgescu îl “respectă” pe Duicu pentru sprijinul politic

Şi Aladin Georgescu, cel care a fost desemnat în şedinţa din data de 23 martie a.c., să exercite atribuţiile conferite de lege preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, după ce mandatul lui Adrian Duicu a încetat de drept fiind declarat incompatibil, a făcut o declaraţie extrem de siropoasă la adresa baronului PSD. Mai lipseau din tablou câteva lacrimi la adresa lui Adrian Duicu, politicianul căruia Aladin Gigi Georgescu spune că-I datorează ascensiunea în cariera  politică: “Sunt multe de spus. În primul rând vă mulţumesc dvs pentru că încă o dată aţi avut încredere în mine să preiau această sarcină, deosebit de grea. Pe de altă parte, să ştiţi că nu este tocmai comod să fii într-o astfel de situaţie, să preiei atribuţiile unui preşedinte pe care l-am respectat şi în respect, şi care mi-a fost foarte apropiat şi a avut încredere în mine să ajung pe funcţia de vicepreşedinte. Îmi pare rău, dar pe de altă parte trebuie să mergem înainte pentru binele consiliului judeţean (…)”.

De altfel, în sediul organizaţiei judeţene PSD Mehedinţi, condusă interimar de acelaşi Aladin Georgescu, tronează şi la ora aceasta pe un perete tabloul cu Adrian Duicu.

Citeşte şi:

Insulte la adresa senatorului PDL Marius Bălu din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, îşi ia adio de la CJ Mehedinţi. Aladin Georgescu preia atribuţiile de preşedinte
 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite