Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, îşi ia adio de la CJ Mehedinţi. Aladin Georgescu preia atribuţiile de preşedinte

0
0

Baronul PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, poate fi trecut la capitolul „istorie”  al administraţiei publice locale din Mehedinţi. Consilierii judeţeni au luat act de încetarea mandatului de drept al acestui, după ce ANI l-a declarat incompatibil. Cel care i-a preluat atribuţiile nu a uitat însă să-i mulţumească baronului pentru sprijinul politic.

Consilierii judeţeni întruniţi luni după-amiază în cadrul unei şedinţe de îndată au luat act de încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi al lui Adrian  Duicu. Totodată, prin vot au desemnat unul dintre vicepreşedinţi să exercite atribuţiile conferite de lege preşedintelui consiliului judeţean.

Şedinţa Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost organizată după ce a fost transmis luni Ordinul Prefectului nr. 69/23.03.2015 prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi al lui Adrian Duicu, prin adresa nr. 2799 înregistrată la CJ Mehedinţi sub nr. 3086.

Agenţia Naţională de Integritate a transmis Prefecturii Mehedinţi raportul de evaluare privind pe Adrian Duicu, din care a rezultat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese, care a rămas definitiv prin Decizia nr. 1080/10.03.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Baronul PSD de Mehedinţi este de altfel  suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi  încă de anul trecut, când a fost trimis în judecată pentru corupţie.

În 9 mai 2012, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că Adrian Duicu, la acea vreme consilier judeţean, se află în conflict de interese în materie administrativă. Mai exact, din calitatea de consilier judeţean, Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unor hotărări ale CJ Mehedinţi prin care s-a aprobat închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L., respectiv vânzarea a două corpuri de proprietate din Municipiul Drobeta Turnu Severin către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L, societate în care Duicu deţine calitatea de asociat.

La scurt timp, ca urmare a decizie ANI, prefectul de atunci, Ion Mîţu, a decis încetarea mandatului de consilier judeţean al liderului PSD. Era pentru a treia oară când Duicu era demis.

Potrivit legii administraţiei publice locale, în acest caz atribuţiile conferite de lege preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi sunt exercitate de către unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de Consiliul Judeţean prin votul secret al majorităţii consilierilor judeţeni în funcţie.

Cum vicepreşedintele Adriana Bădănoiu a declarat încă din deschiderea şedinţei că nu doreşte preluarea acestor atribuţii, pe buletinele de vot a fost trecut numele celuilalt vicepreşedinte, Aladin Georgescu, cel care de altfel a şi condus până acum Consiliul Judeţean Mehedinţi cu titlu interimar.

Toţi cei 20 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă au votat pentru ca Aladin Georgescu să preia atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Aladin Georgescu este cel care conduce cu titlu interimar şi organizaţia judeţeană a PSD din Mehedinţi, după ce Adrian Duicu este cercetat în dosarul de corupţie instrumentat de DNA.

„Preiau atribuţiile unui om pe care l-am respectat şi îl respect, care mi-a fost foarte apropiat şi a avut încredere în mine să ajung pe funcţia de vicepreşedinte. Îmi pare rău, dar pe de altă parte trebuie să mergem mai departe pentru binele Consiliului Judeţean, pentru binele judeţului Mehedinţi şi împreună cu d-voastră atât timp cât mi-a mai rămas să facem în aşa fel încât oamenii care ne-au dat votul şi ne-au trimis în Consiliul Judeţean să cunoască şi să simtă că prin votul nostru nu facem altceva decât să realizăm ceea ce îşi doresc”, a declarat Aladin Georgescu, la finele şedinţei.

Aladin Georgescu va îndeplini aceste atribuţii până când Guvernul va decide data organizării alegerilor pentru un nou preşedinte de Consiliu Judeţean Mehedinţi. Este însă posibil, dată fiind perioada destul de mică până la organizarea alegerilor locale de anul viitor, ca acestea să nu mai aibă loc.

Citeşte şi:

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl declară incompatibil pe Adrian Duicu

Începe procesul baronului de Mehedinţi, Adrian Duicu. Judecătorul de cameră preliminară a admis contestaţia DNA

Turnu-Severin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri