Cum se prepară cea mai bună ciulama de miel. Reţeta recomandată de celebra Sanda Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciulama de miel FOTO moldovenii.md
Ciulama de miel FOTO moldovenii.md

Celebra bucătăreasă Sanda Marin a aborbat într-una din cărţile sale de bucate reţeta ciulamelei de miel, o delicatesă specifică Sărbătorii Paştelui.

Ingrediente:

1 kg carne de miel, 1 l apă, 1 morcov, 1 ceapă, 1 rădăcină pătrunjel, 1 lingură unt, 1 lingură făină, sare.

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăţele potrivite. Se pun la fiert cu 1 litru de apă rece şi sare. Apa trebuie să acopere carnea. Când dă în clocot, se ia spuma de 2-3 ori. Se adaugă un morcov, o ceapă şi o rădăcină de pătrunjel. Se lasă să fiarbă domol.

Cratiţa se ţine pe trei sferturi acoperită. Separat, în altă cratiţă, se amestecă o lingură de făină cu o lingură bună de unt, având grijă să nu se îngălbenească. Se stinge cu zeama în care a fiert carnea şi se lasă să dea câteva clocote.

Sosul trebuie să fie gros ca o smântână şi fără niciun cocoloş. Se toarnă sosul peste carne, după ce s-a scos zarzavatul; se ţine ciulamaua fierbinte pe foc mic, fără să fiarbă.

Dacă nu este servită imediat, se ţine cratiţa în alt vas cu apă fierbinte, iar deasupra se pun câteva bucăţele de unt proaspăt, ca să nu se formeze pieliţă. Dacă vrem, putem adăuga ân ciulama şi ciuperci tăiate şi înăbuşite în unt, aşa devine mai gustoasă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite