Cum se prepară biftecul cu ciuperci ca la carte. Reţeta celebrei bucătărese Sanda Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surprinde-ţi musafirii cu un preparat delicios şi săţios, biftec cu ciuperci, după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente:

1,2 kg muşchi de vacă, 250 g ciuperci, 2 cepe mijlocii, 2 linguri unt, 1 lingură ulei, 1 linguriţă făină, 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 linguriţă bulion, 1 păhărel vin alb, unt proaspăt (cât o nucă), sare, piper.

Mod de preparare:

Se taie muşchiul în bucăţi potrivite. Se dă sare. Într-o cratiţă cu puţin unt se înăbuşă ciupecile tăiate felii. Se adaugă ceapa tăiată foarte mărunt şi o linguriţă de făină. Se amestecă totul bine la foc foarte slab. Se adaugă o ceaşcă de zeamă de carne, o linguriţă de bulion de roşii, sare, piper. Se lasă să fiarbă încet.

Între timp se frig biftecurile în tigaie cu o lingură de unt şi una de ulei, bine încinse. Se aşază pe farfurie şi se ţin la cald.

Se scurge untul din tigaie, iar în zeama rămasă se toarnă un păhărel de vin alb. Se lasă să fiarbă puţin, se pun sosul de ciuperci şi se aşteaptă să mai dea un clocot împreună. Se ia sosul de pe foc, se adaugă o bucăţică de unt proaspăt şi o linguriţă de pătrunjel verde tocat fin.

Se toarnă o parte peste biftecuri, iar restul se serveşte în sosieră. Biftecul cu ciuperci se serveşte cu cartofi.

Turnu-Severin

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite