Cum se face ştrudelul unguresc, unul dintre cele mai delicioase preparate din bucătăria maghiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strudel FOTO vocea.biz
Strudel FOTO vocea.biz

Cunoscut de secole, ştrudelul unguresc este o mândrie a gospodinelor maghiare. Secretul este ca făina folosită să nu fie umedă sau proaspăt măcinată.

Prepararea ştrudelului pentru şase persoane:

Se iau 250 g făină de cea mai bună calitate. Se cerne făina printr-o sită şi se face la mijloc o adâncitură. În această adâncitură se pun 4 g sare, 1 gălbenuş, 20 g unt, 100 ml apă caldă, 100 g smântână. Se amestecă bine ingredientele, adunând treptat făina de pe margini.

Se frământă apoi aluatul până nu mai face băşici şi nu se mai lipeşte de mâini. Se adună sub formă de minge, se presară cu făină şi se acoperă cu un şervet încălzit în prealabil, spune Ronald Băieşu, şef bucătar la un restaurant din Drobeta Turnu Severin. Se lasă 10-15 minute să crească. Se presară apoi făina pe faţa de masă şi se întinde aluatul cu grijă, să nu se rupă, trăgând de margini de jur împrejur, până se obţine o foaie foarte subţire, ca foiţa de ţigară.

Se lasă apoi câteva minute să se usuce. Marginea groasă se taie cu o foarfecă. Se unge apoi foaia cu grăsime călduţă şi se umple cu umplutura dorită. Se rulează foaia cu ajutorul feţei de masă, după care se pune într-o tavă unsă cu grăsime.

Ştrudelul se unge şi pe deasupra cu grăsime topită sau cu gălbenuş şi se dă la cuptor, la foc potrivit,  cca 20-25 de minute.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite