Conferinţa pastoral-misionară despre patima beţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţa a fost susţinută de PS Nicodim
Conferinţa a fost susţinută de PS Nicodim

Preoţii şi cântăreţii bisericeşti din Episcopia Severinului şi Strehaiei au participat la Centrul Cultural ,,Sf. Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin, la conferinţa pastoral-misionară, susţinută de Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim. Tema conferinţei a fost ,,Patima beţiei în scrierile Sf. Ioan Gură de Aur”.

În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele episcop a evidenţiat importanţa cumpătării subliniate în operele Sfinţilor Părinţi şi a atras atenţia că preoţii sunt chemaţi în parohiile pe care le păstoresc la a veghea la eradicarea unor patimi ce au ca efect distrugerea demnităţii umane.    

Discuţiile purtate în a doua parte a conferinţei au avut punct de plecare prezentarea unor situaţii concrete, punându-se accentul pe învăţarea experenţială. Astfel, au fost prezente câteva persoane vindecate de alcoolism care au prezentat momentele căderii, dar şi bucuria ridicării din păcat.

În cadrul întâlnirii, s-au prezentat şi programele pe care cei interesaţi să se tămăduiască de patima beţiei le pot găsi prin intermediul Bisericii ortodoxe.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite