Concursul „Jurnalistul Pompier” organizat de ISU „Drobeta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a concursului dedicat reprezentanţilor presei locale, denumit "Jurnalistul Pompier" s-a desfăşurat, astăzi, la sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin.

Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice: „Căutări, cu masca pe figură”,  „Proba de acordare a primului-ajutor” şi „Cu apa la punct fix”, probe asemănătoare misiunilor pompierilor în situaţii de urgenţă.
     

În cadrul primei probe, jurnaliştii echipaţi cu costum de protecţie şi cu o mască de gaze, prin care nu se vedea nimic, trebuiau să găsească, pe pipăite, trei obiecte aflate într-un cort, pe parcursul a 30 de secunde. Condiţiile de desfăşurare a probei au fost asemănătoare cu cele în care un pompier pătrunde într-o locuinţă incendiată şi inundată cu fum, având misiunea de a identifica şi evacua o persoană inconştientă sau un element combustibil, cum ar fi o butelie.
      

Proba de acordare a primului - ajutor a constat în aplicarea, pe un manechin, a manevrelor de resuscitare, aceasta fiind câştigată de concurentul care a urmat paşii care trebuie efectuaţi în asemenea situaţii şi a aplicat corect masajul cardiac.
       

Cu apa la punct fix, a treia probă din concurs, a constat în atingerea ţintei cu jetul de apă şi umplerea rezervorului ţintei în timpul cel mai scurt.
      

„Pe parcursul desfăşurării competiţiei, toţi jurnaliştii au dat dovadă de interes, implicare şi s-au străduit să obţină cel mai mare punctaj”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite