De ziua lor, pompierii slătineni îşi prezintă dotarea de intervenţie în centrul urbei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii din Slatina îşi scot pentru inspecţie întreg "arsenalul" din dotare... (FOTO: Mugurel Manea)
Pompierii din Slatina îşi scot pentru inspecţie întreg "arsenalul" din dotare... (FOTO: Mugurel Manea)

Vineri – 13 septembrie, pompierii din toată ţara sărbătoresc “Ziua Pompierilor”, prilej pentru conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Matei Basarab” Olt de a organiza un eveniment inedit la Slatina. Astfel, joi, de la orele 18.00, locuitorii municipiului vor avea ocazia de a inspecta, pe esplanada din centru, echipamentele şi tehnica de intervenţie a pompierilor olteni în situaţii de urgenţă.

La aniversarea a 165 de ani de la cel mai important moment din tradiţia armei pompierilor, respectiv lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de către pompierii din Bucureşti împotriva trupelor otomane trimise să învingă mişcarea revoluţionară română, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt s-au gândit să schimbe puţin derularea normală a lucrurilor din anii precedenţi şi să vină cu ceva nou. Din acest motiv s-a ajuns la decizia ca joi – 12 septembrie, cu o zi înainte de aniversarea anterior menţionată, instituţia să-şi prezinte, la Slatina, echipamentul şi tehnica de lucru folosită în situaţiile în care pompierii sunt solicitaţi ca să intervină.

“Pentru că am vrut să aducem ceva total nou în peisajul autohton s-a luat decizia, la nivelul conducerii instituţiei, ca joi – 12 septembrie, pe esplanada din centrul municipiului Slatina, să organizăm o serie de ateliere de prezentare a echipamentelor şi a tehnicii de intervenţie utilizate de pompierii olteni în situaţii de urgenţă. De asemenea, tot aici va fi amenajat şi un punct de informare preventivă a cetăţenilor pentru ca aceştia să ştie la ce pericole se supun dacă neglijează diverse aspecte în viaţa cotidiană, dar nu numai. Îi aşteptăm pe locuitorii municipiului Slatina să vină şi să viziteze zona respectivă începând cu orele 18.00”, a afirmat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Joi, pe esplanadă, vor fi prezente şi o autospecială pentru stingerea incendiilor, precum şi căţeluşa Mera – singurul exemplar canin al ISU Olt specializat în acţiuni de căutare-salvare a persoanelor prinse sub dărâmături.

De asemenea, în ziua de vineri - 13 septembrie, începând cu ora 11.00, slătinenii vor fi din nou aşteptaţi la “cartierul general” al I.S.U. Olt din Slatina pentru a sărbători împreună momentul. Activităţile vor debuta cu citirea mesajelor oficialităţilor centrale şi judeţene cu ocazia Zilei Pompierilor din România, acestea continuând cu acordarea de diplome aniversare instituţiilor care au sprijinit activitatea Inspectoratului, defilarea Gărzii de Onoare şi a efectivelor unităţii. La final, celor prezenţi la eveniment le vor fi prezentate autospecialele de intervenţie, exerciţii demonstrative, precum şi informaţii privind măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite