Colegii Adinei Duicu, despre tupeul fiicei baronului de Mehedinţi de a copia la Bac: „A fost urât! Venea cu maşini scumpe la şcoală, e logic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Colegiul Tehnic “Dierna” din Orşova, acolo unde s-a petrecut incidentul cu fiica baronului PSD de Mehedinţi, Adina Duicu, rezultatele s-au afişat abia în jurul orei 11,30, mult mai târziu faţă de Turnu Severin, aşa că elevii şi părinţii care aşteptau în curtea liceului erau cu toţii nervoşi.

O parte din cei care au susţinut examenul de bacalaureat au venit de la primele ore ale dimineţii pentru a aştepta afişarea rezultatelor.

Cum în Turnu Severin, notele s-au afişat la licee în jurul orei 9,30, elevii şi părinţii dădeau semne de iritare şi puneau întârzierea pe seama incidentului de vineri cu fiica baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, prinsă de procurori cu telefonul mobil la ieşirea din sala de examen.

notele adinei duicu la bac FOTO Corina Macavei

“Sunt copiii noştri şi trebuie să fie egali toţi, să înveţe, să reuşească toţi. Eu plâng de fericire pentru fetiţa mea care a promovat examenul”, a spus mama unei eleve, imediat după ce s-au afişat rezultatele. Fiica sa abia îşi stăpânea emoţiile de bucurie.

“În ultimele zile chiar am avut probleme de sănătate din cauza stresului. Mi-a fost foarte frică la matematică, că putea să fie foarte greu. Nu ştiu foarte multe despre ce s-a întâmplat vineri şi nu sunt în stare să judec dacă a făcut aşa ceva. Nu este normal să se petreacă aşa ceva, fiecare ar trebui să se bazeze pe propriile forţe, să înveţe foarte mult”, a spus eleva care a susţinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic “Dierna” din Orşova.

“Mi s-a părut destul de urât”

“La mine în sală a fost foarte mare stricteţe. O cunosc din vedere, normal, venea cu maşini scumpe la şcoală, e logic, dar nu cred că maşina este un lucru important”, a spus o elevă.

bac orsova 1 FOTO Corina Macavei

O altă elevă, care a promovat examenul maturităţii şi care acum se pregăteşte pentru şcoala de subofiţeri de poliţie de la Câmpina spune că organele de anchetă au procedat corect:

“A fost destul de greu, la istorie a fost mai dificil, la română şi la geografie a fost uşor. Au fost stricţi cu noi la toate probele. Ea ştie ce a făcut, este treaba ei, mie mi se pare corect că autorităţile au luat atitudine, la fel spun şi colegii ei. Eu nu am fost cu ea în sală, dar pentru că a avut telefonul cu ea …”

“Am luat la geografie 5,45, la matematică 5,15 şi la română am picat. Acum o să văd, dacă nu plec din ţară îl mai dau o dată. Sunt mulţumit că am luat la două probe, subiectele nu au fost grele, dar sincer nu mă aşteptam să iau la niciuna. Din câte am văzut pe net despre ce s-a întâmplat vineri la ultima probă, mi s-a părut destul de urât”, a spus un alt elev.

bac orsova 2 FOTO Corina Macavei

O parte din colegii Adinei Duicu, care marţi aşteptau afişarea rezultatelor în curtea liceului au refuzat să vorbească despre cele petrecute vineri la ultima probă a bacalaureatului.

Adina Duicu a luat 9,60 la Română, 8,70 la Matematică, 7,95 la Chimie (proba cu probleme), iar media ei generală este de 8,75. Fiica baronului PSD de Mehedinţi ,Adrian Duicu, este vizată însă de o anchetă penală şi, dacă se va dovedi că a copiat la Bacalaureat, i se va anula nota.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu, după ce au aşteptat-o pe Adina Duicu la ieşirea de la proba de chimie şi au rugat-o să le predea telefonul.

Citeşte şi:

Rezultate BAC 2015. Ce note a luat la Bacalaureat fiica baronului Duicu din Severin, prinsă în timp ce copia la proba de Chimie

Bacalaureat 2015. Fiica baronului Duicu, prinsă în timp ce i se dicta rezolvarea subiectelor la telefon. Mama şi sora ei au agresat un poliţist

ISJ Mehedinţi verifică “aplicarea metodologiei” în cazul suspiciunilor de fraudă de la Orşova

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite