Rezultate BAC 2015. Ce note a luat la Bacalaureat fiica baronului Duicu din Severin, prinsă în timp ce copia la proba de Chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Duicu a aflat ce rezultate a avut la BAC 2015. Ea ar putea fi însă eliminată din examen FOTO:Facebook
Adina Duicu a aflat ce rezultate a avut la BAC 2015. Ea ar putea fi însă eliminată din examen FOTO:Facebook

Adina Duicu, fata baronului de Mehedinţi Adrian Duicu, a aflat marţi ce rezultate a obţinut la BAC 2015. Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu, după ce au aşteptat-o pe fată la ieşirea de la proba de chimie şi au rugat-o să le predea telefonul.

Adina Duicu a luat 9,60 la Română, 8,70 la Matematică, 7,95 la Chimie (proba cu probleme), iar media ei generală este de 8,75. Adina Duicu, fiica baronului PSD de Mehedinţi Adrian Duicu, este vizată de o anchetă penală şi, dacă se va dovedi că a copiat la Bacalaureat, i se va anula nota.

Concret, vineri, 3 iulie, la ultima probă din examenul de bacalaureat, procurorii şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-au deplasat la Colegiul Tehnic Dierna, din Orşova, pentru a efectua verificări, existând suspiciuni cu privire la fraudarea examenului de bacalaureat. Aveau mandat emis de judecător, inclusiv pentru percheziţie domiciliară.

Rezultate BAC 2015, pe edu.ro. Clujenii - premianţi, dezastru la Giurgiu. Rata de promovare: 66,41%. Rezultatele au fost postate la avizierele liceelor

Oamenii legii au aşteptat ca Adina Duicu, fiica baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, care a susţinut proba la chimie la Colegiul Tehnic “Dierna” din Orşova,  să iasă din sală, astfel încât să nu fie perturbat într-un fel examenul de bacalaureat. A fost condusă în cancelarie, unde i s-a pus în vedere să predea obiectele pe care le are asupra sa, în caz contrar urmând să se treacă la percheziţie corporală.

Rezultate BAC 2015. Tânăra a refuzat percheziţia corporală

„Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-au spus elevei că urmează să fie percheziţionată corporal, dacă nu predă de bună voie obiectele pe care le are asupra sa. Eleva a refuzat, a solicitat să fie asistată de un avocat în timp ce este percheziţionată corporal, deşi nu era obligatorie asistenţa în cazul respectiv tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost întrebată dacă are vreo rudă în proximitatea liceului ca să anunţe un avocat. A susţinut că nu, deşi ulterior s-a dovedit că avea chiar mai multe rude”, a declarat luni procurorul Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi.

Deşi se vedea cu ochiul liber că telefonul este ascuns sub tricou, la brâu, Adina Duicu, a negat că îl are asupra sa, după care le-a spus oamenilor legii că telefonul se găseşte în maşina sa.

„Era vizibil că sub tricou, la brâu avea un obiect care putea să fie un telefon. A susţinut că are telefonul în maşină, i s-a propus să dea cheile maşinii unui poliţist ca să-i aducă telefonul, a refuzat pe motivul că nu umblă nimeni în maşina ei fără consimţământul dumneaei, situaţie în care a fost însoţită la maşină ca să ia telefonul. Când a ajuns în apropierea maşinii au venit rudele, mama sa, sora şi când s-a apropiat de maşină a scos telefonul de la brâu şi i l-a dat maică-sii, moment în care poliţistul a intervenit şi a luat telefonul de la persoana respectivă. Aceasta l-a muşcat pe poliţist de mână, l-a zgârâiat pe ochi, a fost nevoie să o imobilizeze pentru a înceta agresiunea, a intervenit sora fetei, suspectată de fraudă şi l-a pălmuit pe poliţistul respectiv”, mai precizează procurorul Fănică Cercel. Toată scena cu poliţistul agresat a fost filmată de un cetăţean.

Alte ştiri despre rezultate BAC 2015:

Bacalaureat 2015. Fiica baronului Duicu, prinsă în timp ce i se dicta rezolvarea subiectelor la telefon. Mama şi sora ei au agresat un poliţist

ISJ Mehedinţi păstrează tăcerea în cazul fiicei baronului Adrian  Duicu, acuzată de fraudă la bacalaureat

ISJ Mehedinţi verifică “aplicarea metodologiei” în cazul suspiciunilor de fraudă de la Orşova

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite