Ce s-a întâmplat cu tripleţii abandonaţi în Maternitatea din Turnu Severin. Fetiţele împlinesc un an de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tripleţii abandonaţi anul trecut în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin au ajuns la un asistent maternal profesionist din Mehedinţi. Fetiţele vor sărbători un an de viaţă la sfârşitul lunii iulie în sânul acestei familii care le îngrijeşte cu mare drag alături de cei trei copii ai lor.

Povestea celor trei fetiţe, Cristina, Alexandra şi Isabela, abandonate de mama lor în maternitatea din Drobeta Turnu Severin, a impresionat o ţară întreagă. Zeci de familii şi-au exprimat atunci intenţia sinceră de a înfia tripleţii, de a le oferi căldura şi sprijinul unei familii, dar lucrurile au luat o altă întorsătură.

Fetiţele au ajuns la un asistent maternal profesionist din Mehedinţi şi sunt foarte bine îngrijite, ne asigură responsabilii din Direcţia Judeţeană pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi.

“Prin hotărârea Tribunalului Mehedinţi, pentru cele trei minore, s-a instituit măsura plasamentului la acelaşi asistent maternal profesionist, astfel încât copiii să beneficieze împreună de condiţii de creştere şi îngrijire într-un mediu familial, respectându-se astfel dreptul celor trei minori de a creşte împreună”, a precizat Dana Ariciu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Mehedinţi. 

Părinţii şi-au dat consimţământul în faţa judecătorului că nu vor să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului. Mai au alţi 8 copii, care au avut aceeaşi soartă ca tripleţii, au ajuns să fie îngrijiţi de asistenţi maternali profesionişti.

În cazul tripleţilor s-a deschis procedura de adopţie, dar până acum nu a fost identificată nicio familie care să întrunească condiţiile legale de a adopta trei copii. Legea este destul de complicată în sensul că persoana ori familia care vrea să adopte trebuie să aibă un atestat în acest sens, iar în momentul în care şi-a exprimat intenţia că vrea să adopte spune clar din capul locului că vrea un copil, doi sau mai mulţi. Ori tocmai aici este hiba fiindcă nicio familie din România nu a optat încă pentru adopţia a trei copii.

“S-a deschis procedura adopţiei interne însă până la acest moment nu a fost identificat un mediu familial substitutiv care să le poată oferi condiţii de îngrijire şi ocrotire întrucât la nivel naţional nu există o familie aptă să adopte trei copii”, mai precizează Dana Ariciu.

Părinţii celor trei fetiţe trăiesc la Cioroboreni, un sat aparţinător comunei mehedinţene Jiana, într-o sărăcie lucie, în condiţii greu de imaginat, într-o singură încăpere din chirpici. Este de fapt o cameră fără geamuri, cu un acoperiş improvizat, fără mobilier ori cele mai elementare obiecte de uz gospodăresc.

Citeşte şi:

Tripleţi abandonaţi în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Mama lor spune că nu are posibilităţi să-i crească

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite