Ce au confiscat poliţiştii de la ţiganii evazionişti din Strehaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

17 monezi de aur, documente de evidenţă contabilă, bijuterii, bunuri mobile şi imobile au fost ridicate de poliţişti, în urma percheziţiilor efectuate în cursul zilei de joi. Activităţile s-au desfăşurat în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 monezi din aur, 4 autoturisme în valoare de peste 50.000 euro, bunuri mobile şi imobile în valoare de 5.000.000. lei, documente contabile, bijuterii cu o valoare de aproximativ 40.000 lei precum şi sume de bani cash. 

“40 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, opt dintre acestea fiind reţinute, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi cu propunerea corespunzătoare”, precizează Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat 52 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmboviţa, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti.

Percheziţiile au fost efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind puse în aplicare 46 de mandate de aducere.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2008 - 2014, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.
În cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite