Percheziţii la palatele ţiganilor din Strehaia pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în valoare de 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din această casă a fost ridicat de poliţişti un autoturism Audi A6 FOTO Corina Macavei
Din această casă a fost ridicat de poliţişti un autoturism Audi A6 FOTO Corina Macavei

Mascaţii au descins joi dimineaţă în palatele ţiganilor de la Strehaia. Vizaţi de oamenii legii au fost administratorii unor firme fantomă, bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii au împânzit joi  toată Strehaia, percheziţiile fiind efectuate la primele ore ale dimineţii. „N-am făcut nimic, n-am omorât pe nimeni”, urlau ţiganii la vederea mascaţilor. Luaţi la bani mărunţi ei nu pot justifica palatele de sute de mii de euro ridicate după ultimele tendinţe în materie de construcţii. În ultimii ani, au ieşit însă la iveală „afacerile” pe care le derulau cu facturi fictive, în jocul acestora intrând în multe cazuri oameni de afaceri importanţi din Mehedinţi.

Şi în acest dosar, ţiganii de la Strehaia, după metoda deja clasică, împreună cu administratorii unor firme din mai multe judeţe ale ţării au prejudiciat bugetul de stat cu 6 milioane de euro.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse. Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale reciclabile, piese auto şi accesorii, precum şi servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani.

Mascaţii au descins joi dimineaţă la Strehaia

Aceştia ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi  fost disimulată provenienţa banilor.

În total, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat 52 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmboviţa, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti şi au pus în aplicare 46 de mandate de aducere.

Un autoturism de lux confiscat în timpul percheziţiilor la Strehaia

Au fost percheziţionate atât locuinţele unor persoane bănuite  de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite