13 administratori severineni sunt cercetaţi de poliţişti. Ei sunt acuzaţi de delapidare, abuz în serviciu şi fals intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari sume delapidate au fost la Asociaţia de proprietari nr.13 unde s-a înregistrat o pagubă de 299.352 de lei şi la Asociaţia de proprietari 108, unde suma delapidată este de 254.589 de lei. Locatarii de la Asociaţia 13 nici nu vor să mai audă de fostul administrator.

”“Eu am plătit în plus, am fost dat în judecată pentru 800 de lei, m-a dat la salubritate, am plătit şi cheltuielile de judecată. Eu am plătit, am chitanţele, dar nu se iau în considerare", ne-a spus cu mâhnire Petre Crăiete, un pensionar de 64 care se vede nevoit să mai plătească încă o dată datoriile.  

 “Am fost dată în judecată şi merg la asociaţie şi duc o sumă de 700 de lei şi acolo unde se plăteau banii nu figura suma mea şi am mers la el cu chitanţa şi el nu a recunoscut că a făcut chitanţa, nici în ziua de azi nu mi s-a recunoscut suma de banii plătită.

Ne-am dat seama că ne-a ros ca pe un cotoi ”, s-a plâns o femeie care trebuie să plătească, din nou,  2700 de lei, bani pe care administratorul nu i-a înregistrat în acte. 

“De pe urma lui avem  de plătit sume mari şi ni se pun nouă la socoteală, el este în libertate, se distrează. Acum o lună de zile a venit în cartier, şi-a cumpărat omul maşină.

Se distra pe la baruri, bea, arunca banii, de unde să-i dau eu dacă el i-a mâncat. Nu se poate aşa ceva, trebuie să se facă dreptate”, a adăugat altă femeie.

 “ Oamenii aştia au plătit, nu ne-ar încălzi cu nimic dacă el face puşcărie, ar fi bine să dea banii, să scape  şi oamenii aştia de debitele mari. Încă 300.000, vă daţi sema că oamenii aştia au plătit banii şi nu s-a luat nimic în considerare ”, a adăugat   Constantin  Prică, noul preşedinte al asociaţiei numărul 13.

 Situaţia  asociaţiei nr 13 nu este singulară. Alţi 12 administratori de bloc sunt cercetaţi pentru delapidare, fals şi abuz în serviciu.

”La nivelul Serviciului de Investigara Fraudelor se află în lucru 20 de cauze penale. Sunt cercetaţi reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari de pe raza muncipiului pentru abuz în serviciu  contra intereselor persoanei, delapidare şi fals intelectual.

În 70 la sută din cauze se fac expertize pentru stabilirea prejudiciului ”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi. 

Sumele neplătite către furnizorii de servicii, respectiv societatea de termoficare şi  societatea de apă –canal, cresc. Reprezentanţii  Serviciului de termoficare au de recuperat de la cele 13 asociaţii cu probleme o sumă totală de peste 2.500.000 de lei.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite