Vaccinare la chiuvetă. Asistentă medicală filmată în timp ce primea banii pentru a falsifica certificatul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Anchetatorii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut publice imaginile în care asistenta medicală primeşte 1.000 de lei de la o persoană care vrea un certificat de vaccinare fără să se vaccineze.

DGA a făcut publice imaginile în cazul asistentei medicale din comuna Niculiţel, judeţul Tulcea, reţinută vineri, 4 martie 2022, sub acuzaţia de luare de mită, fals informatic, şi fals intelectual. Atât asistenta medicală, cât şi intermediarul „afacerii”, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Dacă iniţial anchetatorii spuneau că asistenta ar fi implicată doar în două cazuri de vaciinare la chiuvetă, pentru care ar fi primit suma de 2.000 de lei, DGA transmite că, în acest caz, este vorba despre mai multe certificate falsificate. 

„În urma cercetărilor efectuate până în prezent, în perioada 2021 – 2022, un număr mare de persoane, contra unor sume de bani cuprinse între 500 lei şi 500 de euro, ar fi beneficiat de certificate de vaccinare obţinute prin intermediari, de la cadre medicale care deservesc un cabinet medical în localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea. Cetăţenii care doreau obţinerea certificatelor de vaccinare se foloseau de intermediari, costul pentru obţinerea acestuia fiind de 500 de lei pentru cei care se prezentau la cabinet şi putea ajunge la 500 de euro pentru cei aflaţi în afara ţării”, transmite DGA.

Anchetatorii au pus în aplicare şi ordonanţe de ridicare înscrisuri şi material probatoriu pentru dosarul penal de la cabinetul medical. 

Vă recomandăm şi: 

Sute de români de la marginea Deltei, afectaţi de războiul din Ucraina. „Cine mai vrea să facă bani acum?”

Isaccea, graniţa infernului: „Mi-am petrecut mama şi fiica, apoi iau bacul înapoi. Soţul a rămas acasă“ FOTO

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite