UPDATE: O pensiune din Crişan a fost distrusă într-un incendiu. Un pompier a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu Crişan FOTO ISU Delta Tulcea
Incendiu Crişan FOTO ISU Delta Tulcea

O pensiune din localitatea tulceană Crişan a fost distrusă duminică, într-un puternic incendiu, focul fiind stins după opt ore. Incendiul a fost provocat de un coş de fum defect .

UPDATE Un pompier a fost rănit în timpul intervenţiei de la pensiunea din Crişan, el fiind transportat la Spitalul Floreasca. 

“În urma prezentării unei stări de rău, unul din colegii noştri a necesitat asistenţă medicală, ulterior fiind preluat de elicopterul SMURD. În acest moment, starea sa de sănătate este atent monitorizată de către medicii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca. Suntem preocupaţi de acest aspect şi menţinem permanent legătura cu medicii curanţi, precum şi cu familia colegului nostru.

Ne rugăm pentru însănătoşirea lui cât mai grabnică.”, a anunţat ISU Tulcea. 

Pompierul rănit are 43 de ani şi este angajat al ISU Tulcea din 2007.

Incendiul a pornit de la o anexă şi s-a propagat la toate celelalte construcţii, fiind poziţionate tip vagon( în linie).

Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 18:55. 

În urma evenimentului au ars: construcţie din lemn P+1 aproximativ 200 mp, construcţie din lemn aproximativ 60 mp, sală de mese circa 80 mp, bucătărie cu anexe aproximativ 200 mp şi construcţie din cărămidă şi lemn aproximativ 300 mp. De asemenea, au fost deteriorate sume de bani în valută şi lei, aflate într-o cutie de valori.

În sprijinul pompierilor militari, au acţionat membri din cadrul SVSU Crişan şi localnici cu motopompe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui coş de fum deteriorat.

STIREA INIŢIALĂ

La incendiul izbucnit la Crişan intervin 6 subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crişan, cu o ambarcaţiune şi două motopompe transportabile şi o ambarcaţiune SMURD. 

De la Detaşamentul de Pompieri Tulcea se deplasează 4 subofiţeri cu ambarcaţiunea SAR si o motopompă transportabilă.

La faţa locului sunt prezenţi şi membri din cadrul SVSU Crişan. Din fericire, nu sunt victime, se lucrează pentru lichidarea incendiului.

Citiţi şi:

Consecinţele braconajului: „Când eram copil, prindeam ştiuca în canalul din spatele casei, acum alergi jumătate de Deltă pentru un peşte“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite