Tulcea: Forţele navale române, sărbătorite la Monumentul Independenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandantul Garnizoanei, la depunerea de coroane
Comandantul Garnizoanei, la depunerea de coroane

Astăzi, Garnizoana tulceană a marcat printr-o serie de manifestări specifice aniversarea a 150 de ani de la constituirea forţelor navale române.  La eveniment au participat aproximativ 100 de cadre militare.

Evenimentul a fost marcat printr-un ceremonial militar şi religios: salutul drapelului de luptă şi intonarea Imnului naţional, citirea ordinului ministrului Apărării Naţionale, rugă şi închinare pentru poporul şi armata română, alocuţiuni ale oficialităţilor locale, precum şi depunerea de coroane la Monumentul Independenţei.

După cum ne-a declarat comandantul Garnizoanei Tulcea, căpitanul comandor Tudorel Ivana, la ora actuală forţele navale din cadrul garnizoanei sunt reprezentate de Unitatea de vedete fluviale de patrulare, Grupul de nave de sprijin al Batalionului de Infanterie Marină, Unitatea de sprijin logistic, toate asigurând activitatea specifică în zona deltaică.

Acum 150 de ani, pe 22 octombrie 1860, a luat fiinţă Corpul Flotilei cu reşedinţa la Ismail, actul său de naştere semnându-l Alexandru Ioan Cuza. Atunci au fost unificate flotila fluvială a Moldovei şi cea a Ţării Româneşti.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite