Se deschide primul centru de medicină tradiţională chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamente ale medicinei chineze pentru tulceni FOTO CJ Tulcea
Tratamente ale medicinei chineze pentru tulceni FOTO CJ Tulcea

Inaugurarea va avea loc miercuri, de la ora 11.00, iar centrul de medicină alternativă va funcţiona pe strada Mahmudiei, 49-51, în municipiul Tulcea.

La eveniment vor lua parte Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucereşti Huo Yuzhen, Excelenţa Sa Consulul General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen, reprezentanţi de seamă ai  Spitalului  de Medicină Tradiţională Chineză Suzhou: Prof.Dr. Zhang Yin, Director Adjunct al Spitalului din Suzhou, Prof.Dr.Li Xueji Dr. Zhang Yihui şi Dr. Yao Yueming.

Centrul de medicină tradiţională Chineză din Tulcea a fost realizat ca urmare a derulării Protocolului de Cooperare în domeniul Medical semnat în septembrie 2012 de către Consiliul Judeţean Tulcea, SC Medical Center şi Spitalul de Medicină Tradiţională din Suzhou.

O parte a echipei medicale care îşi va desfăşura activitatea în cadrul clinicii a urmat un Stagiu de pregătire în cadrul Spitalului din Suzhou în prima parte a anului 2013.

Centrul inaugurat pe 25 septembrie va funcţiona într-un imobil nou construit, după modelul spitalului din Suzhou şi va cuprinde două cabinete de consultaţii (acupunctură şi masaj), un cabinet pentru terapia Moxa, două cabinete presopunctură şi terapia Tuina, o sală kinetoterapie.

Primul etaj al imobilului are 24 de saloane destinate activitatilor medicale de fizioterapie şi recuperare.

Ziua inaugurarii va marca inceputul unei Campanii Umanitare susţinute de medicii români şi chinezi în sprijinul sănătpţii tulcenilor, care se va desfăşura pe o perioadă de două luni.

Mai citiţi şi:

GALERIE FOTO Cadrele medicale din Tulcea, în vizită în China

Medicii tulceni povestesc despre tehnicile medicinei alternative, învăţate în spitalul din Suzhou

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite