Reguli pentru valorificarea stufului din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul şi atribuirea dreptului de valorificare a resursei stuficole se face în baza permiselor şi a autorizaţiilor emise de ARBDD, iar activitatea de valorificare a resursei stuficole se poate face în scop gospodăresc şi scop comercial.

Alocarea resursei stuficole pentru valorificare în scop comercial se face în zonele din vecinătatea domiciliului solicitantului. În cazul în care într-o zonă stuficolă nu sunt solicitări de valorificare comercială din partea locuitorilor din localităţile învecinate zonei respective, atunci se pot acorda permise de recoltare şi solicitanţilor cu domiciliul în alte localităţi din Rezervaţie.

Administraţia stabileşte anual cotele admisibile pentru exploatarea stufului pe baza studiilor de evaluare a resurselor stuficole elaborate de instituţii de cercetare specializate acreditate conform legii, cantităţi care vor fi trecute în permise.

Permisele eliberate de Administraţie pot fi suspendate sau retrase, prin decizia guvernatorului Administraţiei pe baza constatărilor personalului cu drept de inspecţie şi control prevăzut în Legea 82/1993. În termen de 30 de zile de la eliberarea permisului, titularul va prezenta dovada plăţii taxei de acces la resursă de la Consiliul Local în raza căruia îşi desfăşura activitatea de recoltare a stufului.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite