Profesorul Nicolae Ariton, despre misterul domnişoarei Margarette din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografia, care astăzi se regăseşte într-o colecţie particulară, este datată 24 februarie 1929. Pe spatele acestei poze sunt scrise următoarele cuvinte: „24/II/1929, Tulcea. Păstrează acestă fotografie de la verişoara ta cari te iubeşte cu o pasiune supremă. Cu drag, Margarette“.

Profesorul Nicolae Ariton încearcă să desluşească misterul tinerei din imagine. Imaginea este realizată la studioul Foto Royal de pe strada Isaccei. La sfârşitul lunii februarie 1926, Margarette trimite această imagine, cu mesajul de iubire pe spate, verişoarei sale, Ra(e)tca Dumitra(o)nof.

„Printr-un adevărat miracol, fotografia face o adevărată călătorie în timp şi ajunge până în zilele noastre, într-o colecţie particulară din Franţa, fără să se ştie alte detalii, fiind pusă în circulaţie cu specificaţia The photography has been made in Tulcha -Romania. There is some writing in Romanian on the back. Deci, de aici începe misterul Margarettei de Tulcea. Încercăm să-l desluşim“, spune profesorul Ariton, pe blogul său, mistereledunarii.wordpress.com.

Profesorul Ariton spune că tânăra din imagine ar fi trimis respectiva fotografie unui iubit secret. Află de pe blog întreaga poveste!
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite