Elevii de clasa a X-a dau lecţii: cum se fabrică pâinea în atelierul Colegiului Brad Segal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâine proaspătă, fabricată în atelierul liceului FOTO Arhivă Adevărul
Pâine proaspătă, fabricată în atelierul liceului FOTO Arhivă Adevărul

Schimb de experienţă între elevii de la şcoala Alexandru Ciucurencu (10) şi Colegiul Brad Segal (liceul alimentar): „Brutăritul, meserie de suflet“.

Colegiul Brad Segal Tulcea şi-a promovat calificările care pot fi dobândite prin învăţământul profesional şi tehnic şi a pus la dispoziţie resursele materiale moderneElevii de la Şcoala Gimnazială Alexandru Ciucurencu şi-au îmbogăţit cunoştinţele referitoare la meserii, în special pentru meseria de brutar.

Copiii clasei a III-a A (învăţător Gigica Greceanu) au aflat de unde vine pâinea, cum este ea produsă, din ce este produsă, cine munceşte cu ea, câte mâini muncesc pentru pâinea sau cornurile pe care ei le mănâncâ în fiecare zi.

Elevii clasei a X-a A (prof. Moldoveanu Aida şi maistru Cadar Laura) i-au îndrumat în această activitate să descopere tainele unei meserii frumoase, au preparat aluat, l-au modelat folosind propria imaginaţie, l-au văzut cum creşte, cum se coace şi s-au bucurat de prospeţimea şi frăgezimea pâinii proaspete.

„În cadrul atelierului se pregătesc peste 500 elevi pentru meserii din domeniul industriei alimentare. Produsele se prepara dupa reţete tradiţionale românesşi, iar elevii învaţă, astfel, o meserie care-i poate ajuta să se angajeze. Produsele realizate sunt consumate în cantina şcolii noastre“, spune Irina Filipescu, director al Colegiului Brad Segal.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite