Primul val de turişti în Delta Dunării, primele gunoaie. „Nici 2020 nu este anul bunului simţ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoaie lăsate de turişti în deltă                                                        FOTO: Facebook Alexandru P.
Gunoaie lăsate de turişti în deltă                                                        FOTO: Facebook Alexandru P.

Prima minivacanţă în care excursiile au fost permise a adus un număr considerabil de turişti în Delta Dunării. Unii dintre ei au plecat lăsând în urmă gunoaie.

Pe reţelele sociale circulă imagini cu gunoaie lăsate de unii turişti, după ce au stat câteva zile în Delta Dunării.

„Se pare că nici 2020 nu este anul bunului simţ, al respectului faţă de natură, faţă oameni şi faţă de tine însuţi. Imaginile sunt de duminică, din Delta Dunării, zona Mila 23. Postez în speranţa că acei oameni vor fi găsiţi şi traşi la răspundere pentru nesimţirea lor.

Ce pretenţii să mai avem când unii ştiu doar să îşi bată joc de orice”, scrie Alexandru pe Facebook.

Şi Garda de Mediu - Comisariatul rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a anunţat că a efectuat săptămâna trecută controle în locurile de campare ale pescarilor sportivi.

Gunoaie lasate in delta de turisti FOTO Facebook

„În perioada 04.06- 05.06.2020, 2 comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu- COMISARIATUL RBDD au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării reglementarilor specifice desfaşurării activităţii de turism, pescuit sportiv/recreativ şi privind gestiunea deşeurilor de către turişti, aplicând un număr de 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.200 lei.

Menţionăm că, în aria de competenţă, Garda Naţionala de Mediu- COMISARIATUL RBDD aplică Legea nr. 82/1993, cu modificările şi completările ulterioare (lege specifică perimetrului RBDD), iar cuantumul sancţiunilor contravenţionale aplicate este scăzut datorită faptului că valoarea amenzilor, stabilită prin Legea 82/1993, este foarte redusă”, spun cei de la Garda de Mediu.

Gunoaie lasate in delta de turisti FOTO Facebook

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Poliţişti cercetaţi pentru purtare abuzivă. Omenii îi acuză că au lovit un căruţaş pus la pământ

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite