Petiţie pentru un  pod peste Dunăre!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cer pod peste Dunăre FOTO Facebook
Cer pod peste Dunăre FOTO Facebook

Sute de persoane au semnat deja petiţia pentru realizarea unui pod care să facă legătura între judeţul Tulcea şi Galaţi. Cu toate că de aproape două decenii acesta este un deziderat despre care fac vorbire candidaţii în alegerile din cele două judeţe, nici până în ziua de astăzi nu a fost realizat.

Podul peste Dunăre de la Galaţi a fost lansat ca o promisiune electorală a PDSR acum mai bine de 17 ani. În 2003, Ministerul Transporturilor a realizat studiul de fezabilitate şi o firma chinezească şi-a exprimat chiar interesul pentru aceasta construcţie. În cel mai pur stil românesc, proiectul a fost din nou abandonat. Între timp, au intrat pe fir şi agenţii electorali de la Brăila, care au promis, la rândul lor, un pod peste Dunăre, se arată în textul acestei petiţii.

Pe mandatul preşedintelui CJ Tulcea, Victor Tarhon, podul peste Dunăre ajunsese aproape de faza de licitaţie dar, spuneau oficialii judeţeni la vremea respectivă, nu au  fost găsite firme interesate.

După alegerile locale de anul trecut, şefii celor trei judeţe(Tulcea, Galaţi, Brăila) au reluat discuţiile pe această temă. Sute de persoane au semnat deja petiţia.

La momentul de faţă, trecerea peste Dunăre se realizează cu bacul de maşini. Accesul este blocat în momentul în care Dunărea este acoperită de gheaţă.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite