Părinții bobocilor din clasa Step by Step, înapoi în clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbarea bobocilor de la Step by Step
Serbarea bobocilor de la Step by Step

Elevii şi dascălii clasei I A Step by Step de la Şcoala 5 din Tulcea au sărbătorit marți împlinirea a 100 zile de şcoală, eveniment organizat de învățătoarele Roxana Zalum și Laura Cîrnat. Părinții au intrat în lumea bobocilor și s-au familiarizat cu activitatea celor mici .

Copiii au participat la concursuri, au primit punctaje în baza rezultatelor lor și apoi și-au primit cu mândrie medaliile.
Un element inedit a fost implicarea părinților în rezolvarea sarcinilor de lucru din centrele de activitate. „Astfel, ei au pătruns în lumea şcolară a propriilor copii şi au fost încântaţi să se afle în această postură. S-au distrat scriind cuvinte, propoziţii, texte, numere; au decupat şi lipit în centrul de arte“, spune Laura Cîrnat, învățătoare.
Evenimentul s-a încheiat cu o surpriză oferită de părinţi copiilor, un tort aniversar.
„Opinia publică cunoaşte destul de puţine lucruri despre Alternativa educaţională Step by Step, pe care mulţi o consideră doar un program prelungit pentru copil, locul unde se joacă mult şi unde activităţile instructiv-educative sunt mai puţine. Este eronat. În acest tip de învăţământ se munceşte mult, totul se bazează pe o pedagogie specială, în care cadrul didactic este pentru elev un adevărat prieten, iar elevii pentru dascăl sunt consideraţi prieteni֧“, mai spune Laura Cîrnat.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite