O fetiţă de doi ani, scăpată de mamă în apă fierbinte, dusă la spital la două zile de la incident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila a ajuns, într-un final, la spital FOTO Arhivă Adevărul
Copila a ajuns, într-un final, la spital FOTO Arhivă Adevărul

S-a întâmplat în localitatea Dăeni din judeţul Tulcea: o fetiţă de numai doi ani şi jumătate a fost scăpată de mama ei într-un lighean cu apă fiartă. Copila a stat opărită timp de două zile, până când în sat s-a dus vestea că mama nu o duce la spital de teamă să nu fie trasă la răspundere.

Incidentul a avut loc sâmbătă.  Deşi copila era opărită şi rănile începeau să se infecteze, mama a decis să nu o ducă la spital, ci să o trateze acasă, cu ceaiuri.

În week-end în sat s-a auzit că cea mică ar fi opărită, astfel că reprezentanţii primăriei, respectiv cei de la asistenţă socială s-au dus în casa femeii pentru a verifica ce se întâmplă.

„Fetiţa era opărită, rănile începeau să se infecteze. Am chemat medicul, apoi am sunat la 112. Nu se poate să lase fetiţa aceea aşa, fără să o ducă la spital“, spune primarul din Dăeni, Marian Gherghişan.

Copila a ajuns la spital luni. Urmează ca ancheta socială să stabilească dacă minora mai poate rămâne în familie sau nu. Există posibilitatea ca mama şi tatăl să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

După cum spun reprezentanţii primăriei, cei doi mai au doi copii. Familia se întreţine din ajutorul social primit de tată şi din alocaţiile copiilor.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite