Ce a păţit un turist atunci când a venit să pescuiască în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Permisul de pescuit pentru zona Rezervaţiei se obţine de la ARBDD FOTO Arhivă Adevărul
Permisul de pescuit pentru zona Rezervaţiei se obţine de la ARBDD FOTO Arhivă Adevărul

Poveste trăită de mai mulţi pescari amatori care ajung în Delta Dunării pentru a se relaxa: cumpără un permis de pescuit care nu este valabil pentru zona în care doreşte să dea cu „băţul în baltă“ şi se alege cu amendă. Experienţa unui pescar este povestită pe larg în ziaruldetulcea.ro.

„În data de 14 martie mă aflam la pescuit pe canalul Enisala, fără a poseda permisul de pescuit emis de ARBDD. Eram însoţit de patru cunoscuţi din Constanţa şi Mangalia, iar pe malul canalului se aflau încă 8-9 localnici cu care am schimbat informaţii (cum se face pe malul apei).  În jurul orei 10.00, venind dinspre Sarichioi şi mergând spre Babadag, opreşte un autoturism tip jeep de culoare argintie din care coboară trei persoane (o femeie şi doi bărbaţi) care ne solicita permisele de pescuit pentru control“, povesteşte pescarul amator.

A prezentat documentele care le avea (permis eliberat de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi chitanţa de plată a taxei de pescuit), iar cei care efectuau controlul, de la Administraţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD) i-au spus că actele pe care le are nu sunt bune şi că le trebuie permis de la această instituţie.

„Am întrebat ce trebuie să facem în aceste condiţii, dacă trebuie plătită vreo amendă, dacă trebuie să strângem undiţele şi să plecăm. Răspunsul primit a fost să mergem să ne scoatem permise de pescuit de la ARBDD. Am făcut acest lucru cu prima ocazie pe care am avut-o să ajungem în Tulcea, mai precis în data de 23 martie 2013, zi în care am scos şi permis de intrare cu maşina în zona biosferei (menţionez că de la înfiinţarea ARBDD am avut în fiecare an permis de pescuit şi de mai multe ori permis de intrare cu autoturismul personal în zonă). În data de 11 aprilie 2011 am primit recomandată cu procesul verbal încheiat în 26 martie 2013 pentru incidentul din 14 martie 2013 prin care eram încunoştinţat de ilegalitatea comisă“, a declarat pescarul pentru ziaruldetulcea.ro. A fost amendat cu 70 de lei, deşi, într-un final, şi-a luat permis de la ARBDD.

Atenţie! Turiştii care doresc să pescuiască în localităţile deltei trebuie să obţină permis de pescuit eliberat de ARBDD (pe strada Portului, pe faleza municipiului Tulcea). Acesta costă 30 de lei pe an (sau 10 lei redus, pentru elevi, studenţi). Este gratuit pentru persoanele cu handicap grav şi pentru pensionari.

Înainte de a pescui în judeţul Tulcea, gândiţi-vă la zona în care veţi merge şi verificaţi la ARBDD dacă este necesar un permis eliberat de ei.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite