Viaţă de coşmar pentru o copilă de 11 ani: tatăl o viola, iar mama se prefăcea că nu ştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obligată de tatăl ei, în vârstă de 47 de ani, să întreţină relaţii sexuale, copila s-a dus la mamă pentru ajutor. Femeia a ascuns ceea ce se întâmpla chiar sub acoperişul ei, astfel că minora a fost nevoită să ceară sprijin la şcoală: i-a povestit directoarei ceea ce se întâmplă.

Se întâmpla de câteva luni. Abuzată de tată şi fără înţelegere din partea mamei, Maria, o fetiţă de numai 11 ani din localitatea Nifon, şi-a găsit sprijin în directoarea şcolii la care învaţă. I-a povestit acesteia ce se întâmplă, iar cadrul didactic sesizat autorităţile: poliţia şi asistenţa socială.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au fost informaţi marţi despre acest caz.  Asistenţii sociali au ajuns în satul Nifon, comuna Hamcearca şi au stat de vorbă cu familia. Este vorba despre o familie cu şapte copii, iar tatăl abuza de copilă. Din câte se pare, mama ştia despre acest incident, dar ascundea faptele bărbatului.

„S-a luat măsura instituţionalizării în regim de urgenţă a minorei şi, cel mai probabil, mama şi tatăl vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti“, a explicat Dumitra Bădulescu, din cadrul DGASPC Tulcea.

Copila a ajuns într-un centru de plasament al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea, acolo unde ar putea rămâne de acum încolo.

Tatăl abuziv ar putea ajunge după gratii în arest preventiv.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite