Marea îmbarcare spre Sfântu Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de turişti s-au aşezat astăzi dimineaţă la coadă la bilete pentru a ajunge în inima Deltei, acolo unde de luni începe concursul celor mai bune filme. Cea mai iubită destinaţie turistică din acest week-end: Sfântu Gheorghe şi festivalul „Anonimul“.

Cei care nu au mai prins locuri în navele societăţii Navrom au plecat spre Sfântu fie cu  rapide, fie cu şalupe particulare şi şi-au tocmit preţul pentru această deplasare.  Cel mai ieftin drum spre locul unde de câţiva ani se desfăşoară festivalul de film este cu nava clasică a Navromului: 35 de lei. Pentru o şalupă va trebui să scoţi din buzunar peste 60 de lei, iar preţul poate creşte dacă te grăbeşti şi cauţi o ambarcaţiune care să te ducă mai repede la destinaţie.
„Da, bineînţeles că merg la festival! Ne-am gândit să ajungem mai devreme, să nu fie aglomeraţie, dar se pare că nu ne-am gândit prea bine... Mulţi merg de astăzi în sat“, spune Elena Albu (27 de ani), din Bucureşti.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Patronii care efectuează curse de ocazie spun că în zilele dinaintea Festivalului are înacsări destul de mari: „Mai ales în ultimii ani, de când a început lumea să mai afle de acest eveniment, e destul de aglomerat. Dacă în restul verii nu adun şase clienţi pentru a pleca într-o cursă, înainte de festival fac şi două curse pe zi“, spune Andrei Simionov (46 de ani), din Tulcea.
Luni începe Festivalul
În perioada 8 – 14 august, la Sfântu Gheorghe are loc ediţia a VIII-a a Festivalului de Film „Anonimul“. Festivalul se desfăşoară în două zone învecinate, din Sfântu Gheorghe: în timpul zilei filmele sunt proiectate în sălile Complexului Cinema din Green Village, iar intrarea se face pe bază de invitaţii, care se distribuie la Info Point-ul Anonimul (amplasat în Dolphin Camping), în limita locurilor disponibile.  Pe timpul nopţii (începând cu ora 20.45) toate filmele din Festival se proiectează în camping, pe un ecran gigant, în aer liber.
Citiţi în Adevărul de Tulcea cine sunt invitaţii speciali din acest an!

image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite