Impozite schimbate pe microîntreprinderile cu venituri peste 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanțele Publice tulcene amintesc microîntreprinderilor care realizează venituri mai mari de 100.000 euro că vor schimba sistemul de impunere, calculul şi plata impozitului pe profit efectuându-se începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita.

Este vorba de microîntreprinderile care au optat pentru plata veniturilor realizate în baza prevederilor privind impozitul pe veniturile microîntreprinderilor din Codul Fiscal, care în cursul anului fiscal realizează venituri mai mari de 100.000 euro. La acestea se va schimba sistemul de impunere şi vor plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal, fără posibilitatea ca în perioada următoare să mai poată opta pentru acest sistem de impunere.

Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel de la închiderea exerciţiului financiar precedent. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita de 100.000 euro.

În situaţia menţionată, contribuabilul are obligaţia să înştiinţeze organul fiscal competent cu privire la modificarea tipului de impozit datorat, prin depunerea formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică“.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite