GALERIE FOTO Un an de la moartea lui DJ Fofo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TRAGEDIE În dimineaţa zilei de 9 august 2011, Vlad Radu (30 de ani), DJ într-un cunoscut club tulcean, a murit într-un spital din Bucureşti, după trei zile în care a fost în comă.

Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 6 august. Vlad, cunoscut în oraş ca DJ Fofo, era la muncă, în clubul de pe plaja Ciuperca din municipiul Tulcea. În timpul nopţi , în club s-a iscat un scandal, în care a fost implicat şi fostul fotbalist de la Oţelul, Cosmin Mărginean.
La plecarea din club, Mărginean căuta scandal. I-a abordat pe Vlad şi prietenii lui, care se îndreptau spre case. În apărarea lui, Mărginean l-a chemat pe Marian Păruş. Fapta s-a petrecut peste drum de clubul tulcean, în staţia de autobuz din cartierul Vest: din câte spun martorii, Marian Păruş l-a lovit puternic în cap pe DJ Fofo, care a căzut secerat la pământ. Din acel moment Vlad a murit.
„Mi-au explicat  şi mie medicii, să pot înţelege. El a fost reanimat, dar nu a mai avut activitate cerebrală. El practic era mort în momentul în care a căzut“, îşi aminteşte mama lui Vlad, Verginia Radu.

Despre Vlad, aşa cum era el
Prietenii, rudele, apropiaţii îşi amintesc cu drag de cel care a fost Vlad Radu şi sunt şocaţi, în continuare, de cele întâmplate.
„Conflictele, de orice natură nu l-au caracterizat niciodată, întotdeauna a ştiut să aplaneze şi să liniştească apele în jurul lui. Este greu să vorbeşti şi să îţi aminteşti despre un om  atât de bun care nu mai există. Ca să îmi reprim durerea dispariţiei lui am încercat să mă gândesc la lucruri neplăcute, însă nu am găsit. Întotdeauna era atent cu cei din jurul lui, îi făcea să se simta bine“, spune prietena lui, Nicoleta Vaculov.
„A fost un om plin de viaţă şi jovial. A fost îndrăgit de multe persoane şi de aceea a avut foarte mulţi prieteni. Mă bucur că am fost şi eu unul dintre ei şi va rămâne mereu viu în amintirea mea“, spune un alt prieten, Alexandru Milea.
„Nu era zi să nu vorbim, să nu râdem împreună, să nu zâmbească...  Aşa era Fofo... vesel, simpatic, haios, dar, nu în ultimul rând, un om extrem de bun!“, spune Alexandra Ionica Avram.


Click pe poze pentru fotogalerie!

„Poliţia nu a făcut absolut nimic!“
De un an părinţii lui Vlad aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu dosarul în care este acuzat Marian Păruş.
„Copilul meu a fost ucis în mijlocul străzii, i-a făcut creierii terci, iar eu acum stau să caut martori. Când o să se încheie dosarul acesta o să fac plângere împotriva poliţiştilor care au fost în ziua aceea la faţa locului. Nu au făcut absolut nimic, nu au luat declaraţii. Noi acum căutăm prin toată ţara martorii, ei nu ne-au ajutat cu nimic“, spune Verginia Radu, mama lui Fofo.
La un an de la tragedie, procurorii tulceni nu au finalizat încă un rechizitoriu, întrucât, spun ei, dosarul este complicat.

Şapte luni până la primirea certificatului medico-legal
Expertizele medicale au durat luni întregi, iar mama victimei este de părere că avocaţii lui Păruş au tergiversat intenţionat toate aceste proceduri. „Am aşteptat şapte luni pentru certificatul medico-legal. De abia în ianuarie 2012 a ajuns la dosar. Ultima expertiză, semnată de patru medici, spune că decesul s-a produs în urma lovirii cu un corp dur, iar nu de un corp dur. Mi s-a explicat că nu are traume cauzate de căderea de asfalt, ci numai cea cauzată de lovitura de pumn“, spune Verginia Radu.
Pe de altă parte, Lucian Furdui, avocatul lui Marian Păruş, spune că lucrurile nu sunt foarte clare la momentul de faţă. „Nu cred că putem spune acum cu certitudine că aceasta este cauza decesului. Există inadvertenţe la nivelul unor acte şi credem că se impune încă o expertiză, realizată de cineva din exterior, care nu a mai avut legătură cu speţa. Noi înţelegem că este o tragedie, dar credem că justiţia trebuie lăsată să îşi spună cuvântul, să aflăm exact ce s-a întâmplat în dimineaţa aceea“, a precizat avocatul.
Procurorii tulceni ţin să ne asigure că nimic nu se va muşamaliza în acest dosar. La momentul de faţă, cazul este în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea. „Dosarul este în cercetare, nu s-a dispus nicio trimitere în judecată încă. Ştiu că s-a dispus prelungirea interdicţiei de a părăsi ţara“, a precizat procuror Laura Subţirelu, purtător de cuvânt al Parchetului.

image

Citiţi AICI mai multe amănunte!



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite