GALERIE FOTO Monumentul istoric de pe Gloriei, reabilitat din bani europeni. Cum arată astăzi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de Informare FOTO Adevărul
Centrul de Informare FOTO Adevărul

Investiţia a costat 1,8 milioane de lei, din care valoarea eligibilă a proiectului european este de 1,4 milioane de lei. Lucrările au fost recepţionate la finalul anului trecut, iar astăzi conducerea Consiliului Judeţean a participat la conferinţa de final de proiect.

Clădirea de pe strada Gloriei, numărul 4, din municipiul Tulcea a fost reabilitată. Aici va funcţiona Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din judeţul Tulcea. Acest centru va fi inclus în circuitul turistic şi va face parte dintr-o reţea de centre naţionale de informare (care va fi finalizată până în 2015).

La etajul clădirii artiştii plastici, dar şi meşterii populari din Tulcea vor putea organiza expoziţii temporare. Tot aici vor exista şi şase - şapte angajaţi ai Consiliului Judeţean, care vor îndruma turiştii spre principalele atracţii ale judeţului Tulcea.

Vor avea de câştigat, astfel, investitorii din turism, asociaţiile de promovare turistică, dar şi artiştii plastici, respectiv meşterii populari din judeţ.

„Suntem mândri că avem un loc în care poate opri turistul pentru a accesa toate informaţiile de care are nevoie. Edificator, în acest sens, este ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, atunci când domnul Andrei Marga a ajuns la Tulcea şi, fără să exagerez, pot să vă spun că a rămas fără grai în momentul în care a văzut ce are de oferit judeţul Tulcea, în special Muzeul de Artă“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite