GALERIE FOTO Monitorizarea vulturului codalb, prezentată în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARBDD a prezentat rezultatele
ARBDD a prezentat rezultatele

Conferinţa vulturului codalb a fost organizată de Parcul Naţional Duna-Drava în localitatea Szecsard din Ungaria. Tema principală: prezentarea rezultatelor obţinute în urma monitorizării  speciei pe teritoriul ariilor protejate asociate în proiectul DANUBEPARKS. Astfel se va putea evalua  starea actuală a vulturului codalb şi vor putea fi elaborate unele măsuri de protecţie şi conservare.

Planuri de viitor: o bază de date comună privind situaţia codalbului în toată zona Dunării, o hartă a distribuţiei populaţiilor cuibăritoare de codalb precum şi acţiuni de popularizare a importanţei protecţiei acestei specii.

Despre parcul Duna-Drava, într-un tren forestier

Pogramul a inclus şi o deplasare în Parcul Naţional Duna-Drava, efectuată cu un tren forestier pe o distanţă de circa 27 de kilometri, între localităţile Szecsard şi Baja şi pe parcursul căreia a fost prezentată activitatea de management a parcului, modul de armonizare a exploatării durabile a resurselor parcului cu protejarea speciilor importante, precum şi modul de abordare al rolului recreativ-educaţional al zonei.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Aportul României

Reprezentantul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a prezentat activităţile desfăşurate în cadrul proiectului DANUBEPARKS de către specialiştii instituţiei. „Aceste activităţi constau în monitorizarea distribuţiei codalbului pe teritoriul rezervaţiei prin acţiuni de inelare, monitorizarea prin telemetrie satelitară, construirea şi instalarea de cuiburi artificiale cu webcam-uri ataşate, precum şi conştientizarea şi educarea populaţiei privind comportamentul acestei specii“, spune guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu.

Vulturul codalb
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite