FOTO Potopul a distrus mai multe localităţi din Tulcea. „Aşteptăm evaluarea pagubelor, după care trimitem o solicitare spre Guvern“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţii la Cataloi FOTO primăria Frecăţei
Inundaţii la Cataloi FOTO primăria Frecăţei

Ploile de joi şi de vineri au afectat mai multe localităţi din judeţul Tulcea: cele mai multe probleme au apărut în Camena (Baia), în municipiul Tulcea, în Isaccea, respectiv în Frecăţei (satele aferente).

Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion, spune că aşteaptă şi acum o primă evaluare a pagubelor din teren.

„Aşteptăm să primim procesele verbale ale comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Până acum am primit de la Isaccea şi de la Baia, urmează să primim şi celelalte procese verbale, după care, în maxim o oră, convonc Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, urmând ca grupul tehnic de lucru să realizeze o estimare clară a pagubelor produse de fenomenele meteorologice de la finalul săptămânii trecute“, a declarat, luni, prefectul Lucian Simion.

Acesta a mai precizat că, dacă vor ajunge la timp actele, ar putea transmise o primă solicitare (cu o primă evaluare a pagubelor) spre Ministerul de Interne până miercuri, când este programată şedinţa de Guvern.

Conform celor declarate de primarul din Frecăţei (comuna cu cele mai mari pagube înregistrate), ploile torenţiale au provocat pagube de milioane de lei: numai pentru asfaltarea străzii distruse în întregime de potop ar fi necesară o sumă cuprinsă între 1,2 milioane de lei şi 5 milioane de lei.

În Cataloi, comuna Frecăţei, din cauza precipitaţiilor abundente s-a format o viitură pe strada Italiană. Strada are o lăţime de 12 metri, iar nivelul apei era de aproape doi metri.

Joi, două autoturisme staţionate pe stradă, au fost luate de viitură  şi distruse. De asemenea, un podeţ a fost distrus în totalitate. După retragerea apei, strada a devenit aproape impracticabilă, prezentând numeroase gropi de dimensiuni mari.

Vineri, din cauza ploilor au fost inundate cinci gospodării în satul Frecăţei, două sere în satul Cataloi.

De asemenea, în satul Cataloi, pe strada Italiană, s-a format o viitură şi o tornadă care a avariat o seră şi 40 de case şi anexe gospodăreşti.

Mai citiţi şi:

FOTO Imaginea care a uimit întreaga ţară: ce s-a întâmplat cu maşinile parcate în centrul municipiului Tulcea în timpul ploilor torenţiale

FOTO Avertizare cod portocaliu pentru Tulcea: norii au acoperit oraşul. Cum arăta municipiul vineri dimineaţă UPDATE

Din cauza vântului puternic: un convoi al Navrom Galaţi care circula pe Dunăre a ajuns în mal

FOTO Potop la Tulcea: maşini luate de viitură şi aruncate într-o râpă, circulaţie blocată pe un drum european, străzi inundate

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite