FOTO Potop la Tulcea: maşini luate de viitură şi aruncate într-o râpă, circulaţie blocată pe un drum european, străzi inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploaie la Tulcea FOTO Adevărul
Ploaie la Tulcea FOTO Adevărul

O ploaie de aproximativ două ore a afectat în această după amiază judeţul Tulcea. În municipiu, străzile au fost, din nou, inundate, iar apa mai avea puţin şi acoperea maşinile parcate în zona hotelului Delta.

În municipiul Tulcea s-a circulat cu dificultate începând cu ora 15.00, atunci când a început ploaia torenţială. Principalele artere de circulaţie au fost acoperite de ape, iar vizibilitatea era redusă.

Pe site-urile de socializare au început să circule rapid imagini cu maşini care erau acoperite de ape, cu un autobuz care înainta cu greu pe strada Isaccei (apa ajungea până la geamuri) sau cu tulceni care se plimbau prin apa care le ajungea peste genunchi.

Canalizările care ar fi trebuit să preia aceste ape pluviale nu mai făceau faţă cantităţii mari de precipitaţii.

Echipele de intervenţii din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă ,,Delta” al judeţului Tulcea au fost solicitate  şi  au  intervenit pentru evacuarea apei din mai multe beciuri şi încăperi ale unor imobile, care au fost inundate, în localităţile Mineri, Frecăţei, Cataloi dar şi în municipiul Tulcea.

Tot joi, în jurul orei 15.30, ISU Tulcea a fost solicitat să intervină pe strada Elena Doamna, pentru înlăturarea unui copac de cca 4 metri, care a căzut peste gardul şi  acoperişul unei case. După aproximativ 40 de minute,  echipajul de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a reusit să înlăture în siguranţă copacul căzut.

Şi în judeţ au apărut pobleme din cauza precipitaţiilor. În apropiere de localitatea Mihail Kogălniceanu, pe drumul european E 87 (DN 22) nu s-a mai putut circula, începând cu ora 17.00.

Traficul s-a închis datorită unei viituri care a adus pe şosea o cantitate mare de apă (adâncimea acesteia fiind de  jumătate de metru).

 În urma intervenţiei pompierilor tulceni, şoseaua a fost redată circulaţiei după aproximativ o oră.

O altă solicitare,  care a fost făcută prin numărul unic de apel 112, tot în după amiaza zilei de joi, a fost pentru scoaterea a două autoturisme (staţionate) care au fost luate de o viitură puternică şi aruncate  intr-o râpă din localitatea Cataloi, judeţul Tulcea. Un echipaj de intervenţie din cadrul Detaşamemntului de Pompieri Tulcea s-a deplasat la faţa locului şi  au scos cele două autoturisme din râpă.

Mai citiţi şi:

VIDEO FOTO Tulcea, sub ape după ploaia de duminică după-amiază: cu barca pe străzile municipiului

FOTO În aşteptarea inundaţiilor: digul de la Tudor Vladimirescu nu este încă gata

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite