FOTO Jurilovca, capitala culinară a Dobrogei. Cel mai bun borş de peşte s-a împărţit în mii de porţii
0Mii de oameni au luat duminică cu asalt Jurilovca pentru a gusta din cel mai bun borş de peşte, la Serbarea Borşului Pescăresc.
Pescarii Asociaţiei Goloviţa abia dacă au putut face faţă valului de clienţi. De cum a răsărit soarele şi până târziu în noapte, au lucrat la foc continuu şi au preparat borşul în cele peste 10 ceaune.
Peste 700 de kilograme de peşte proaspăt pescuit din Lacul Razim Sinoe a ajuns în farfuriile celor prezenţi la sărbătoarea comunei. Borşul de peşte s-a făcut din babuşcă, ştiucă, caras, plătică, crap, somn, singer. Pe lângă peşte, legumele au dat savoare preparatului tradiţional.
La serbarea câmpenească de pe stadionul localităţii au venit atât tulceni, ar şi constănţeni care au aflat de sărbătoarea din Jurilovca.
Pe parcursul întregii zile, publicul a avut parte de momente artistice oferite de 18 ansambluri de dansuri şi cântece tradiţionale din toată Dobrogea.
Organizatorii vor amenaja ateliere pentru copii şi o expoziţie de fotografie. Pe stadion au fost amenajate mai multe standuri de promovare a produselor locale.
La plecare, toţi au zis: „Am mâncat cel mai bun borş de peşte“.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Comunei Jurilovca, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi Asociaţia „Cele Mai Frumoase Sate din România”, cu susţinerea partenerilor locali.
Sărbătorile continuă la Jurilovca. Marţi are loc hramul catedralei de rit vechi din localitate, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, unde vor veni înalte feţe bisericeşti din Slava Rusă.
Vă mai recomandăm:
Jurnal de vacanţă. Drum iniţiatic spre izvoarele poporului român, prin sudul Dobrogei
Jurnal de vacanţă. Altfel de călătorie prin împrejurimile zonei Vama Veche-2 Mai