FOTO Cum arată o stradă de trei kilometri asfaltată cu un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Plopilor din Tudor Vladimirescu, în 2013 FOTO Adevărul
Strada Plopilor din Tudor Vladimirescu, în 2013 FOTO Adevărul

În anul 2008, luna mai, în plină campanie electorală, autorităţile locale inaugurau, oficial, investiţia: prima stradă asfaltată în suburbia municipiului Tulcea, Tudor Vladimirescu, situată peste Dunăre.

Botezată strada Plopilor, şoseaua principală din suburbie are trei kilometri şi a fost asfaltată din fonduri ale administraţiei publice locale din Tulcea. Lucrările au fost executate de societatea de construcţii Fil Construct (Sarichioi).

Conform Hotărârii Consiliului Local 99 din data de 29 aprilie 2010 (referitoare la preluarea în domeniul public al municipiului Tulcea şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Tulcea a mijloacelor rezultate ca urmare a finalizării obiectivului de investiţii „Modernizare strada Plopilor din suburbia Tudor Vladimirescu“), investiţia a avut o valoare totală de 1.031.685,44 lei.

Strada asfaltată în urmă cu cinci ani s-a distrus rapid, iar acum arată aproape ca înainte de a se turna asfalt în zonă.

„Nu a ţinut prea mult, în câţiva ani s-a ales praful de ea. E plină de gropi şi arată cam ca restul străzilor de la noi, de aici“, spune un bărbat din suburbia Tudor Vladimirescu.

„S-a stricat strada, într-adevăr, dar nu ne plângem. Între timp au venit şi au mai lucrat, ne-au adus apă în sat. Dar au lucrat pe margine, nu prin centrul străzii. Nu, nu au stricat strada atunci când au venit cu apa. Anul trecut, de Sfânta Marie au dat drumul la cişmea şi apoi oamenii şi-au tras apa în case. Dar nu toţi îşi permit să dea 600 de lei pentru asta, sunt oameni bătrâni“, spune o localnică.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite