Trimitere în judecată la cinci ani de la flagrant: prins cu ţigări de contrabandă, a fugit de frontierişti până în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transporta ţigări de contrabandă FOTO Arhivă Adevărul
Transporta ţigări de contrabandă FOTO Arhivă Adevărul

Ilie Gabriel Gânfăneanu, de 30 de ani, din localitatea Măcin, judeţul Tulcea, a fost trimis în judecată pentru  aderare la grup infracţional organizat, contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Gabriel făcea parte din gruparea condusă de Petrică Pletea (50 ani). Împreună cu cinci amici, Sevastian Constantin (47 ani), Grigore Dumitrel (27 ani), Manolache Vasile (39 ani), Manolache Marian (33 ani) şi Dragomir Nicu (34 ani), toţi din Grindu, au fost surprinşi în flagrant, în noaptea de 4 spre 5 iulie 2008, în timp ce treceau peste frontiera româno-ucraineană, la Văcăreni, 65.790 pachete de ţigări diverse mărci, cu timbru Ucraina şi Republica Moldova (1.315.800 ţigarete).

„Membrii grupării surprinşi în flagrant au fost trimişi în judecată la 26 mai 2010, şi, în cursul anului 2013, au fost condamnaţi de către instanţa de judecată, la diverse pedepse privative de libertate. La momentul flagrantului, G. Ilie - Gabriel a reuşit să fugă pe malul ucrainean al Dunării“, spune Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

Petrică Pletea şi Sevastian Constantin au primit câte şapte ani de închisoare, iar restul au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare.

Citiţi şi:

FOTO şi VIDEO Tulcea: Familia Suhov, tatăl şi fiul, trimişi în judecată

FOTO Sentinţă în dosarul celor două milioane de ţigarete găsite la Tulcea: Suhovii, tatăl şi fiul, au luat câte nouă ani cu executare

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite