Faleza din Tulcea, modernizată după modelul celei din Dubai, va fi inaugurată cu un show grandios FOTO

0
Publicat:

Inaugurarea falezei „Ivan Patzaichin“ din Tulcea va avea loc la sfârșitul lunii iulie, în cadrul unui spectacol grandios, Festivalul Delta Waves Fest.

FOTO CJ Tulcea
FOTO CJ Tulcea

Lucrările de realizare a falezei “Ivan Patzaichin” și a modernizării portului au durat mai bine de doi ani. În prezent, tulcenii au o infrastructură portuară nouă, cu o suprafață de peste 36.000 metri pătrați și o promenadă modernă.

Pentru a sărbători finalizarea acestui proiect, publicul local și turiștii vor avea parte de un show pe măsură: trei zile de concerte cu artiști consacrați (Ștefan Bănică, Horia Brenciu, Alexandra Ungureanu, The Motans, Ștefan Bănică, Pasărea Rock, Deniz Chem, Alina Eremia și Balkan Explosion), dar și cu ansambluri dobrogene de renume.

Conceptul ediţiei inaugurale va îngemăna noul şi vechiul, trecutul şi viitorul, tradiţia şi modernitatea. Pe aer, apă şi uscat, evenimentele speciale, de la show-uri de drone, de artificii și de laser, la petreceri tematice pe bărci, se vor succeda într-o manieră exuberantă și festivă.

image

Faleza orașului Tulcea, locul central al festivalului, va fi amenajată special pentru eveniment cu ajutorul unei echipe specializate în scenografie de film și va fi împărţită în două zone distincte: zona promenadei, unde se va crea o atmosfera cu toate ingredientele din vremurile de altădată (mâncare tradiţională, delicatese specifice zonei, meşteşugari  şi trupe locale) şi zona new wave, unde contemporanul va fi prezent prin reinterpretarea ingenioasa a celor mai noi trenduri în materie de artă şi show-uri culinare, food truck-uri, petreceri cu DJ sau degustări de vin. 

image

Trecerea între aceste două zone va fi făcută de tunel, un ansamblu de gradene sub care va sugera un tunel al timpului, care face tranziția de la vechi la nou și care va găzdui un spectacol multimedia unic.

„Dacă acum câțiva ani doar ne imaginam că ne putem plimba pe o faleză nouă, în prezent, Consiliul Județean Tulcea a realizat poate cel mai dorit proiect al tulcenilor. Faleza „Ivan Patzaichin” din Tulcea reprezintă una dintre cele mai importante investiții pentru județul nostru, iar eforturile depuse pentru concretizarea acestor lucrări sunt unele considerabile. În anul 2017 am reușit să aducem faleza în patrimoniul local și să o redăm astfel tulcenilor, a urmat identificarea sursei de finanțare și apoi cel important pas, demararea lucrărilor. Sunt convins că tulcenii își doresc la fel ca și mine o faleză modernă, ancorată la prezent, motiv pentru care am căutat modele de inspirație în marile destinații turistice ale lumii, respectiv zonele de promenadă din Dubai, Barcelona și Suedia. Sunt convins că modernizarea portului și falezei Tulcea va aduce reale beneficii atât în plan local, fiind principalul spațiu de promenadă pentru tulceni, cât și pentru industria turismului, Tulcea devenind astfel o veritabilă poartă de intrare în Delta Dunării. Consiliul Județean Tulcea va marca inaugurarea falezei prin Delta Waves Fest, acesta fiind startul evenimentelor turistice pe noua noastră faleză”, a declarat Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Județean Tulcea. 

image

Acest festival unic completează și susține menirea investiției în restaurarea falezei Tulcea. În programul festivalului, veți găsi și evenimente speciale precum show-uri aeriene, spectacole de drone și proiecții de lasere. Având în vedere că turismul cultural al țării noastre nu este suficient de exploatat și că există un interes crescut pentru recuperarea valorilor tradiționale și a reperelor autentice, am gândit conceptul pentru răspunde nevoii oamenilor pentru un stil de viață sănătos, ecologic și armonios, prezentat într-o formă curată, ingenioasă și inovatoare, îmbinat cu tradiționalul după care tânjim. Nu de puține ori auzim expresia: «avem o țară frumoasă, păcat că nu este promovată!». Ei bine, acum avem ocazia de a o promova, atât noi ca organizatori cât și spectatorii care pot filma și promova evenimentele în media socială . Vă invităm să luați parte la aceste experiențe unice și să vă bucurați de frumusețea și autenticitatea zonei Dobrogei din România”, spune Izabela Rudolf, organizator Delta Waves Fest. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite